Πέμπτη 24 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΙΤΛΑ Δύο μήνες μόνο... ΠΡΟΣΤΙΜΑ θα επιβάλει, λέει, το υπουργείο

ΠΡΟΣΤΙΜΑ θα επιβάλει, λέει, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σε όσα πλοία παίρνουν περισσότερους επιβάτες από όσους κανονικά πρέπει, οπότε τα πλοία γίνονται σαν σαρδελοκούτια.

***

Φυσικά, από το να το λέει μέχρι να το εφαρμόσει στην πράξη, χρειάζεται λίγος χρόνος. Περίπου... δύο μήνες. Ακριβώς μέχρι να τελειώσει η θερινή σεζόν. Μετά, "καήκανε" οι πλοιοκτήτες.

***

Οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, αν δεν κονομήσουν τώρα, πότε θα κονομήσουν; Το χειμώνα που κόβουν στο ένα τέταρτο τα δρομολόγια στα νησιά του Αιγαίου και δεν υπάρχει τρόπος μετακίνησης;

***

ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝΕ φαίνεται χτες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή κι άλλοι ψηφίζανε κι άλλοι καταψηφίζανε ένα νομοσχέδιο για τους πανεπιστημιακούς. Δεν είναι τίποτε. Η σύγχυση έτσι όπως πάει το πράγμα θα είναι κύριο χαρακτηριστικό από εδώ και πέρα για την αξιωματική αντιπολίτευση.

***

Πήγε χτες κι ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής στον διοικητή της Εθνικής και διαπίστωσε μετά την κουβέντα που είχανε ότι... ανησυχεί. Γιατί βρε παιδί μου, δεξιά πάει;

***

Αλλο δεξιά δε γίνεται, γίνεται; Ας ρωτήσουμε όμως καλύτερα το Σημίτη, αυτός έχει πάντα ιδέες επί του θέματος. Και τις εφαρμόζει κιόλας.

***

ΑΠΟ ΦΩΤΙΕΣ πώς πάμε; Καλά. Στην Πέλλα είχε, στο Κιλκίς και μέχρι το βράδυ δεν ξέρεις πού αλλού θα πιάσει. Ετσι, να μη χάνει κι η Πυροσβεστική τη φόρμα της.

***

Μια φορά, αυτή η φύση είναι ανεξάντλητη. Αφού μετά από τόσες κυβερνήσεις (που πίνουν νερό στο όνομα της δασοπροστασίας) έχει κι άλλα δέντρα να δώσει για κάψιμο...

***

ΕΔΩΣΕ και τα πετρέλαια η Βάσω σε ιδιωτικές εταιρίες. Ετσι ντε, πάρα λίγο να τα ξεχάσουμε αυτά. Να εξαιρεθούν από την... "ανάπτυξη". Ντροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ