Πέμπτη 24 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πίεση για περιφρούρηση δικαιωμάτων στο νέο Σύνταγμα

Συνάντηση με την Αλέκα Παπαρήγα είχε χτες αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος

Τη στήριξη των προτάσεών της, ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, ζήτησε χτες αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, σε συνάντηση που είχε με την ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Κουτσούκος αναφερόμενος στις θέσεις της Οργάνωσής του, σημείωσε ότι αυτές αφορούν: Πρώτον, στη διεύρυνση των κατακτήσεων, που και σήμερα είναι κατοχυρωμένες στο Σύνταγμα και δεύτερον,στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Διοίκησης και τον εκδημοκρατισμό των λειτουργιών του κράτους.

"Στο πρώτο πλαίσιο" - τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ - "οι προτάσεις μας έχουν να κάνουν με την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και των πολιτικών δικαιωμάτων των υπαλλήλων, ζητήματα τα οποία είναι αντικείμενο άμεσης πάλης του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος".

Το δεύτερο πλαίσιο "αφορά τον εκδημοκρατισμό του κράτους και την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Διοίκησης, με τη συνταγματική περιγραφή δημοκρατικών ελέγχων, που θα προστατεύσουν τη Δημόσια Διοίκηση και τη λειτουργία του κράτους, από το να είναι φέουδο της Εκτελεστικής Εξουσίας και να εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των πολιτών".

Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: "Αν και προβλέπουμε ότι το νέο Σύνταγμα θα είναι ένα παράρτημα της Συνθήκης του Μάαστριχτ, εμείς θα παρέμβουμε σε όλες τις διαδικασίες και μέσα και έξω από τη Βουλή, έτσι ώστε στο νέο Σύνταγμα να περιφρουρηθούν τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των εργαζομένων, όσα από αυτά υπάρχουν ακόμα. Εξαρτάται και από την πίεση, που θα γίνει, εάν ορισμένα διευρυνθούν.

Ανάμεσα στα άλλα, αποδεχόμενοι και το αίτημα της ΑΔΕΔΥ, θα υποστηρίξουμε οπωσδήποτε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, τη μονιμότητα στην απασχόληση - αν και αυτή έχει μειωθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα με διάφορες άμεσες και έμμεσες μορφές ιδιωτικοποίησης - θα διεκδικήσουμε την κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Είναι αιτήματα εξαιρετικά ώριμα, πολλές φορές τα έχουν υποσχεθεί στους δημόσιους υπαλλήλους και δεν έχουν εφαρμοστεί. Η συνταγματική αναθεώρηση μάς δίνει την ευκαιρία να ασκήσουμε πίεση για να υλοποιηθούν τουλάχιστον ορισμένες υποσχέσεις, που κατά καιρούς έχουν δοθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ