Σάββατο 26 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση τιμής για την Σωτηρία

Τη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ, η εκδήλωση για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

"Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας. Κρατάμε ψηλά τη σημαία της αντίστασης και της πάλης".Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση - εκδήλωση τιμής στην αγωνίστρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου,που συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού και Δέρματος και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου,και που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην πύλη της ΕΤΜΑ,στην Ιερά οδό και Αγ. Αννης.

Αν και έχουν περάσει δεκαεφτά χρόνια από τότε που η Σωτηρία Βασιλακοπούλου δολοφονήθηκε έξω από το γκέτο της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε ανακοινώσεις ενάντια στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, οι πόθοι και τα οράματά της παραμένουν επίκαιρα, είναι οδηγός για πάλη και σήμερα.

"Η επίθεση στα βασικά και μεγάλα μας δικαιώματα - δουλιά, ασφάλιση, ασφάλεια, δωρεάν και δημόσια παιδεία και υγεία - παίρνει γενικευμένο χαρακτήρα από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τα "νέα" σύμφωνα σταθερότητας της ΕΕ. Με πρόσχημα τον περίφημο "κοινωνικό διάλογο", προσπαθούν να πάρουν πίσω κατακτήσεις αγώνων, να εμποδίσουν νέες κατακτήσεις, να κάνουν συνενόχους τους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα που συζητούν όλα αυτά, στη νεολαία, αντί για θέσεις εργασίας, δημόσια δωρεάν παιδεία και προοπτική, "προσφέρουν" τον παράδεισο των υποκατάστατων ζωής μέσω των ναρκωτικών και του εύκολου κέρδους", αναφέρουν στην ανακοίνωση - κάλεσμα για την εκδήλωση οι συνδιοργανωτές.

Για όλα τα παραπάνω, τονίζουν: "Εμείς τα αρνούμαστε όλα αυτά. Αντιστεκόμαστε και προχωράμε μπροστά, κρατώντας ζωντανό το όραμα της Σωτηρίας", ενώ διεκδικούν πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους, δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, βελτίωση του εισοδήματος, κοινωνική ασφάλιση δημόσια και υποχρεωτική, δημόσια δωρεάν παιδεία, δημόσια, δωρεάν και αναβαθμισμένη υγεία για όλους και παλεύουν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά χωρίς διαχωρισμούς.

Η ΕΣΑΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης(ΕΣΑΚ) καλεί και αυτή με τη σειρά της όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να παρευρεθούν στην εκδήλωση της Δευτέρας προς τιμήν της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

"Με τη δολοφονία της Σωτηρίας, το κεφάλαιο είχε στόχο να εμποδίσει το νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα να έρθει σε επαφή και να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή αντιεργατική πολιτική που εφάρμοζε η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου. Σήμερα, 17 χρόνια μετά, η επίθεση κεφαλαίου, κυβέρνησης και ΕΕ, έχει στόχο να πάρει πίσω όλες τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους καθυπόταξης του συνδικαλιστικού κινήματος. Με το λεγόμενο κοινωνικό διάλογο, γίνεται προσπάθεια να συναινέσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα σ' αυτή την πολιτική", αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΕ της ΕΣΑΚ.

Η ΕΣΑΚ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τιμώντας τη μνήμη της Σωτηρίας, εντείνει τις προσπάθειες και τη δράση του μέσα στην εργατική τάξη, έτσι ώστε να οργανώσει την αντίστασή της στη λαίλαπα του εκσυγχρονισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ