Σάββατο 26 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέλμα στο "σκοπιανό"

Το "παιχνίδι" με το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας συνεχίζεται, έστω κι αν το "πρόβλημα" λύνεται καθημερινά στην πράξη με την καθιέρωση του όρου "Μακεδονία" ως όνομα του νέου κράτους.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η χώρα του "δεν έχει αποδεχτεί καμία άλλη ονομασία στις διαπραγματεύσεις υπό τον Σ. Βανς, εκτός από το συνταγματικό της όνομα".

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, όπως και παλαιότερα έχει δηλώσει ο Κ. Γκλιγκόροφ, κάνει την παραχώρηση προς την Ελλάδα να την αποκαλεί με όποιο όνομα αυτή επιθυμεί. Με τον τρόπο αυτό, προωθείται στην πράξη η "λύση" της διπλής ονομασίας, την οποία ουσιαστικά έχει αποδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση.

Παρ' όλα αυτά, η Αθήνα δε θεωρεί ευνοϊκή τη συγκυρία για την επίσημη επικύρωση αυτής της λύσης και δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Σ. Βανς συνεχίζονται.

Με τον τρόπο αυτό η ελληνική κυβέρνηση, επιδιώκει να εκτονώσει τις όποιες αντιδράσεις στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίες κυρίως διατυπώνονται από τον Στ. Παπαθεμελή, o οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του καταφέρθηκε κατά του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου, για την πολιτική που ακολουθεί στην υπόθεση των Σκοπίων. Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας σχολιάζοντας, προχτές, τις δηλώσεις του Στ. Παπαθεμελή είπε "πως είναι γνωστές οι απόψεις του, πιστεύουμε, συνέχισε, ότι ο καθένας ο οποίος προβάλλει τις απόψεις, θα πρέπει να αποφεύγει χαρακτηρισμούς, οι οποίοι χωρίς να έχουν κατευθείαν πολιτικό περιεχόμενο, έχουν πολιτικό νόημα".

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της κυβέρνηση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί αν χειρίζεται το πρόβλημα "με τον καλύτερο τρόπο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Βανς"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ