Σάββατο 26 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Προσπάθεια να βγει από το "μαύρο πίνακα" της ΕΕ

ΣΟΦΙΑ.-

Με τη θέση ότι όλες οι υποψήφιες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρες πρέπει να βρεθούν στην "ίδια αφετηρία", ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη διεύρυνση, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης Συνόδου της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ενωσης - Βουλγαρίας.

Η Επιτροπή, που συνεδρίασε από τις 23 - 25 Ιούλη στη Σόφια, με δήλωσή της, ζητά από το Συμβούλιο των Υπουργών, να βγάλει τη Βουλγαρία από το λεγόμενο "μαύρο πίνακα" των χωρών, έναντι των οποίων η Ευρωπαϊκή Ενωση εφαρμόζει το καθεστώς της βίζας.

Στη συνεδρίαση, μίλησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πέτερ Στογιάνοφ, ο πρωθυπουργός, Ιβάν Κόστοφ, και άλλοι πολιτικοί παράγοντες.

"Το πρόγραμμα 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν πρέπει να προκαλεί απογοήτευση, διότι τα έως τώρα επιτεύγματα της Βουλγαρίας έχουν αποδοθεί πραγματικά", επισήμανε ο κ. Στογιάνοφ.

Σύμφωνα με τον Π. Στογιάνοφ, η Βουλγαρία χρειάζεται "άμεσα μια διαφανή πορεία ιδιωτικοποιήσεων, περαιτέρω εναρμόνιση της βουλγαρικής με την κοινοτική νομοθεσία και συνέχιση του αγώνα κατά της διαφθοράς και της εγκληματικότητας, όπου η κυβέρνηση και η Βουλή έχουν επιτύχει τα πρώτα τους αποτελέσματα".

Η 5η Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί από τις 26 - 28 Νοέμβρη στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ