Σάββατο 26 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαθιά συγκίνηση και θλίψη στην κομμουνιστική οικογένεια

Η κηδεία της συντρόφισσας ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ γίνεται τη Δευτέρα, 28 Ιούλη, στις 6 μμ, από το Νεκροταφείο Καισαριανής

Ο θάνατος της αξέχαστης συντρόφισσας Λούλας Λογαρά - η κηδεία της γίνεται τη Δευτέρα, 28 Ιούλη, στις 6 μ.μ. από το Νεκροταφείο Καισαριανής - προκάλεσε μεγάλη θλίψη στους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, σ' όλους τους αγωνιστές για τα λαϊκά συμφέροντα, την κοινωνική προκοπή και την εθνική ανεξαρτησία, στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Κοινή είναι η διαπίστωση ότι ο θάνατος της Λούλας Λογαρά, ηγετικού στελέχους του λαϊκού, κομμουνιστικού κινήματος και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Η προσωπικότητα και η δράση της, η αφοσίωσή της στα ιδανικά του ΚΚΕ και η αγωνιστική της παρουσία, μέχρι την τελευταία πνοή της, κάνουν την συντρόφισσα Λούλα Λογαρά παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους αγωνιστές, όπως επισημαίνεται στα δεκάδες τηλεγραφήματα για το χαμό της. Ιδιαίτερα, σημειώνεται το παράδειγμα της λαϊκής αγωνίστριας, που ακολούθησε το μοναδικό αγωνιστικό δρόμο, μέσα από το Κομμουνιστικό Κίνημα, για τη γυναικεία χειραφέτηση και προσωπική ολοκλήρωση.

Μέχρι χτες, είχαν φθάσει στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ και στους οικείους της δεκάδες συλλυπητήρια τηλεγραφήματα. Απ' αυτά δημοσιεύουμε όσα έφθασαν στο "Ρ":

  • Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και στέλνει συλλυπητήρια στους οικείους της για το χαμό της συντρόφισσας Λούλας Λογαρά, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα καθοδηγούσε την περιοχή. Αντιπροσωπεία της Περιοχής θα παραβρεθεί στην κηδεία της συντρόφισσας.
  • Η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών του Κόμματος του νησιού για το θάνατο της σ. Λούλας Λογαρά, παλαίμαχης κομμουνίστριας, ηγετικής μορφής και προσωπικότητας του λαϊκού μας κινήματος. Η αταλάντευτη στάση της για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό αποτελεί παρακαταθήκη και παράδειγμα για τους κομμουνιστές, τους προοδευτικούς ανθρώπους και τη νεολαία.

Η απέραντη αφοσίωσή της στα ιδανικά και τις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, η ταυτισμένη ζωή της με το σκληρό οδοιπορικό του ΚΚΕ και της Εργατικής Τάξης γίνεται οδηγός στην καθημερινή μας δράση. Την αποχαιρετούμε με την υπόσχεση ότι θα συνεχίζουμε τον αγώνα για το σοσιαλισμό, τον οποίο οραματίστηκε και για τον οποίο ολόκληρη τη ζωή της πάλεψε. Η ΝΕ Ζακύνθου (από την οποία καταγόταν η Λ. Λογαρά) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της συντρόφισσας.

  • Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας εκφράζει προς την ΚΕ του ΚΚΕ θερμά συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια και το δυσαναπλήρωτο κενό της Λούλας Λογαρά και συλλυπητήρια στην οικογένεια της συντρόφισσας.
  • Τα μέλη του Γυναικείου Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ προσφέρουν στο Κόμμα το ποσόν των 15.000 δραχμών αντί για στεφάνι, "στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας Λούλας Λογαρά, σεμνής και αλύγιστης μαχήτριας του ΚΚΕ".
  • "Το ΔΣ και τα μέλη της ΠΕΑΕΑ με μεγάλη οδύνη πληροφορήθηκαν το θάνατο της αγωνίστριας του προοδευτικού λαϊκού κινήματος και για πολλά χρόνια στελέχους του ΚΚΕ Λούλας Λογαρά. Η εκλιπούσα διεκρίνετο για την απέραντη αφοσίωσή της και την αποφασιστική δράση για τα ιδανικά και τις αρχές του ΕΑΜικού κινήματος. Ιδιαίτερα επίμονα υπερασπίστηκε τα δίκαια των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και γενικότερα του προοδευτικού μέρους της ελληνικής εργατιάς και των εργαζομένων γυναικών. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Η ΠΕΑΕΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας".
  • "Το Κεντρικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο θάνατο της σ. Λούλας Λογαρά, που αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας".
Συλλυπητήρια - προσφορές
  • "Η τόλμη, η αξιοπρέπεια και η δύναμη να προχωρά αποφασιστικά συντρόφευσαν την αγαπημένη συντρόφισσα Λούλα Λογαρά και στην τελευταία προσωπική της μάχη", τονίζει η σ. Ελένη Μπέλλου.Στη μνήμη της, αντί για στεφάνι, προσφέρει στο ΚΚΕ 10.000 δραχμές.
  • Προσφέρουν, επίσης στο ΚΚΕ, "στη μνήμη της ανεκτίμητης συντρόφισσας, στελέχους του ΚΚΕ":

- Η Κ. Φειδάκη 10.000 δραχμές.

- Η Στέλλα Λήμνιου - Κοτροκόη 5.000 δραχμές.

- Η Ρίτσα Τσιακίρη προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δραχμές, "στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας".

  • Στη μνήμη της σ. Λούλας Λογαρά, ο Διονύσης και η Κική Λογαρά προσφέρουν στην ΚΕ του ΚΚΕ, αντί για στεφάνι, το ποσό των 10.000 δραχμών.
  • Ο Μελέτης Κανιάρης στη μνήμη της συντρόφισσας Λούλας Λογαρά, αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Κυψέλης, 15.000 δραχμές στο ΚΚΕ.
  • Η οικογένεια Λέων Μάργαρη,αντί για στεφάνι στη μνήμη της σ. Λούλας Λογαρά, προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δραχμές.
  • Ο Αστέρης και η Σοφία Σαπουνά από τα Τρίκαλα, "στην αξέχαστη φίλη μας σ. Λούλα Λογαρά, στέλεχος του ΚΚΕ και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, στη μνήμη της, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε 5.000 δραχμές στο "Ριζοσπάστη".
  • Αντί για στεφάνι στον τάφο της Λούλας Λογαρά, ο Ανδρέας Γιαννίρης προσφέρει 10.000 στο Κέντρο Μελέτης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2022-11-02 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2003-07-24 00:00:00.0)
Προσφέρουν στο ΚΚΕ(2000-01-01 00:00:00.0)
Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα(1998-02-27 00:00:00.0)
Ενθετο στο 1ο(1997-07-27 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(1995-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ