Τρίτη 29 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δείχνει το δρόμο του αγώνα

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία της νεαρής Κνίτισσας Σωτηρίας πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ

"Θα ζεις μέσα από τους αγώνες μας". Αυτή την υπόσχεση έδωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν χτες το βράδυ έξω από την πύλη του γκέτο της ΕΤΜΑ, για να τιμήσουν τα 17 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία της νεαρής Κνίτισσας αγωνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Βρέθηκαν εκεί για να δηλώσουν πως, 17 χρόνια μετά, συνεχίζουν το δρόμο της και με τους αγώνες τους διατηρούν το όραμα, τα ιδανικά της ζωντανά και ανυπότακτοι θα συνεχίσουν την πάλη τους ενάντια στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική. Και ήταν πολλοί αυτοί που έδωσαν χτες εκεί το αγωνιστικό τους "παρών".

Εκεί μπροστά στο μνημείο της Σωτηρίας, στο σημείο που άφησε τα 21 χρόνια της, την ώρα που ο οδηγός του λεωφορείου της ΕΤΜΑ, Χαρίτος, της πήρε τη ζωή, έγινε και η σεμνή εκδήλωση προς τιμήν της, που συνδιοργανώθηκε από την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος και το Σύλλογο Φοιτητών του Πάντειου.

"Ο δρόμος που μας δείχνει η Σωτηρία δεν είναι αυτός του "κοινωνικού διαλόγου", της ταξικής συναίνεσης και της υποταγής στις εντολές της ΕΕ, που εξυπηρετεί τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο", τόνισε στην ομιλία της η Βάλια Καλύβα,φοιτήτρια του Πάντειου, δίνοντας την υπόσχεση: "Για μας ο δρόμος της ταξικής πάλης για μόρφωση, δουλιά, ανεξαρτησία, ειρηνική συνύπαρξη των λαών, ενάντια στα σχέδια του ιμπεριαλισμού, είναι μονόδρομος. Μόνο τότε τα οράματα της Σωτηρίας, του κάθε φοιτητή, κάθε νέου, κάθε εργάτη και εργαζόμενου για μια ανθρώπινη κοινωνία, δίχως εκμετάλλευση, θα πραγματοποιηθούν".

"Βρισκόμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι η ιστορία, η ζωή, η δράση των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά τους έχουν ξεχωριστή αξία. Δεν μπορούν να μείνουν στα βιβλία της ιστορίας αλλά να γίνουν οδηγός δράσης", τόνισε με τη σειρά του ο Βασίλης Πάπαρης,αναπληρωτής γραμματέας του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας, σημειώνοντας: "Αυτά τα παραδείγματα, όπως της Σωτηρίας, σήμερα έχουν μεγαλύτερη αξία αφού κυριαρχεί ο ατομικισμός, το βόλεμα, η συναίνεση και η υποταγή. Δίνουμε την υπόσχεση για αγώνα και παλεύουμε με πείσμα και πάθος για ανάπτυξη ενός κινήματος με ταξικά χαρακτηριστικά".

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από τους: Ομοσπονδία και Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, Σύλλογο Φοιτητών Παντείου, ΚΣ της ΚΝΕ, ΚΟΑ του ΚΚΕ, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και Πειραιά, Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, ΕΕ της ΕΣΑΚ, Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ενωση Λογιστών Πρωτεύουσας, ΚΟΒ Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος του ΚΚΕ, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας και Πειραιά, Επιτροπή ΚΟΒ Ν. Ζωής του ΚΚΕ, "Ριζοσπάστη", ΝΑΡ. Επίσης, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μήτσο Ζάχαρη,μέλος του ΠΓ, και αντιπροσωπείες από τοπικά παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και εργατικά σωματεία. Η εκδήλωση τελείωσε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της αγωνίστριας Σωτηρίας και την υπόσχεση να μείνει "αθάνατη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ