Τρίτη 29 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Δικάζουν ολόκληρο χωριό!

Περήφανη απάντηση με ανοιχτή επιστολή - καταγγελία από τον ΑΣ Νεοχωρίου Εβρου

Πενήντα και πλέον αγρότες του χωριού Νεοχώρι Εβρου παραπέμπει να δικαστούν - σε μια προσπάθεια τρομοκράτησής τους - η κυβέρνηση Σημίτη, γιατί έκαναν το "έγκλημα" να συμμετάσχουν στις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις. Μόνο που... "λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο", τους αγρότες, που όχι μόνον δεν τρομοκρατούνται για "να κάτσουν στ' αυγά τους", όπως θα ήθελαν οι κυβερνώντες για να περάσουν απρόσκοπτα την καταστροφική πολιτική τους, αλλά, οι αγρότες, δηλώνουν και προειδοποιούν πως "η τρομοκρατία δε θα περάσει, θα συνεχίσουμε με νέους αγώνες...".

Συγκεκριμένα, στην ανοιχτή επιστολή του (προς κάθε ενδιαφερόμενο) το ΔΣ του ΑΣ Νεοχωρίου Εβρου αναφέρει:

"Αγαπητοί φίλοι,

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Νεοχωρίου Εβρου, εκφράζοντας τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού μας, καταγγέλλει σε σας και την κοινή γνώμη την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ επιχείρηση της κυβέρνησης να δικάσει ολόκληρο το χωριό μας, να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου πενήντα (50) και πλέον αγρότες της κοινότητάς μας, γιατί έκαναν το "λάθος" να πάρουν μέρος στους πρόσφατους αγροτικούς αγώνες, να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους, να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή.

Αγαπητοί φίλοι, Αν και είμαστε απλοί άνθρωποι, της δουλιάς και του καθημερινού μόχθου, καταλαβαίνουμε πολύ καλά πού το πάει η κυβέρνηση. Θέλει να μας τρομοκρατήσει, να σκύψουμε το κεφάλι και αδιαμαρτύρητα να δεχόμαστε την κυβερνητική πολιτική, να δεχόμαστε χωρίς αντιστάσεις τη μοίρα που καθορίζουν οι άλλοι για μας και τα παιδιά μας.

Επειδή, όμως, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δε μας γνωρίζει καλά, μια και εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με διαπλεκόμενα, σκάνδαλα, θαλασσοδάνεια, μίζες, αρπαχτές και άλλα τέτοια... ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. Θα αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική πρόκληση με το κεφάλι ψηλά. Θα συνεχίσουμε, αν χρειαστεί, και με νέους αγώνες για να σώσουμε το βιος μας, γιατί έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε στο χωριό μας και να εργαζόμαστε στο χωράφι μας.

Αγαπητοί φίλοι, Επειδή πιστεύουμε ότι και σεις είσαστε αντίθετοι με την τακτική της κυβέρνησης να μας τρομοκρατήσει με δίκες και καταδίκες, επειδή πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική των δικαστηρίων θυμίζει και σε σας άλλες εποχές, ΖΗΤΟΥΜΕ τη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ.

Τέλος, καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς σε συνεργασία και συσπείρωση στη δημιουργία ενός ΜΕΤΩΠΟΥ αγώνα, για να αποκρούσουμε την κυβερνητική πολιτική, για να υπερασπίσουμε την αγροτική οικονομία του τόπου μας, που τόσα πλήγματα δέχεται τα τελευταία χρόνια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ