Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Εμείς οι ποντοπόροι ναυτεργάτες"

Μήνυμα - εντολή από τον Ατλαντικό προς την ΠΝΟ, για αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων

Τέλεξ: "Εμείς οι ποντοπόροι ναυτεργάτες καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα αντιναυτεργατικά μέτρα. Διαφορετικά, ενωμένοι όλοι οι ναυτεργάτες συμμετέχουμε απεργία 4 - 5 Αυγούστου, με στόχο την κλιμάκωση και την επέκταση των απεργιών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας".

Δεν πρόκειται για απλό μήνυμα που έφτασε στα τέλεξ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και όλων των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, από τους ναυτεργάτες που ταξίδευαν χτες στις "δύο και είκοσι μία" το μεσημέρι στον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρόκειται για σαφή εντολή της "γενικής συνέλευσης των ναυτεργατών του Ωκεανού" - όπως λένε οι ίδιοι - οι οποίοι χτες ένωσαν τις φωνές τους μέσω των ασυρμάτων τους στον Ατλαντικό Ωκεανό και αποφάσισαν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλιά, που βάλλεται κατάκαρδα από εφοπλιστές και κυβέρνηση. Πρόκειται για εντολή προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να δώσει τη μάχη για την προστασία της απασχόλησης, επεκτείνοντας και κλιμακώνοντας την 48ωρη απεργία, που κήρυξε για τις 4 και 5 Αυγούστου,στα ποντοπόρα πλοία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

"Εμείς οι ποντοπόροι ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων καταγγέλλουμε και ζητάμε την άμεση απόσυρση των νέων μέτρων που εξήγγειλε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας",αναφέρουν στο τέλεξ τους οι ποντοπόροι ναυτεργάτες, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα αυτά ως "μεσαιωνικά", τα οποία, εκτός από το μαζικό διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα καράβια και την ενίσχυση των εφοπλιστών, σημαίνουν και τη διάλυση "της κοινωνικοασφαλιστικής μας κάλυψης". "Αναζητώντας - συνεχίζουν - το ΥΕΝ τις αιτίες της κρίσης του ΝΑΤ, καλά θα κάνει πρώτα από όλα να εξετάσει το πρόβλημα των θέσεων απασχόλησης. Η απασχόληση, οι θέσεις εργασίας, είναι πρόβλημα - κλειδί, το οποίο καίει και δεν τολμά να το αγγίξει ούτε το ΥΕΝ ούτε η διοίκηση του ΝΑΤ. Δεν τολμούν, γιατί είναι ο καθρέφτης της πολιτικής που εφαρμόζουν απέναντί μας και αφ' ετέρου, γιατί είναι έξω από τα όρια που τους έχει καθορίσει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ