Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκαλεί κι από πάνω η ΑΤΤΙΚ

Δεν πληρώνει τους εργάτες, αλλά και δεν εμφανίζεται στις συναντήσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Τελικά, φαίνεται πως το θέμα της καπνοβιομηχανίας ΑΤΤΙΚ δεν πρόκειται να "κλείσει" τόσο γρήγορα. Στην τριμερή συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χτες, προκειμένου να αναζητηθεί η επίλυση των διαφορών ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εταιρία, δεν παρουσιάστηκε ο εκπρόσωπος της δεύτερης. Ορίστηκε νέα συνάντηση για τις 5 Αυγούστου, οπότε και αναμένεται να κατατεθούν μηνύσεις από την Επιθεώρηση Εργασίας, για να διεκδικηθούν και δικαστικά πλέον τα οφειλόμενα της εταιρίας προς τους εργαζόμενους.

Μπροστά στην άρνηση της εταιρίας να καταβάλει τα δεδουλευμένα για δεύτερο συνεχή μήνα, την προηγούμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Κύρια αιτήματά τους, η άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων και η απόδοση των ενσήμων από την επιχείρηση, ώστε να καταφέρουν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό για να μπορέσουν να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας και να εξασφαλίσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παράλληλα, η μη απόδοση των ενσήμων αποτελεί τροχοπέδη για τη συνταξιοδότησή τους, αφού ήδη, ως εποχιακοί εργαζόμενοι, οι καπνεργάτες αντιμετωπίζουν οξυμένο αυτό το πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", η διοίκηση Χαρδαλιά είχε εκδηλώσει την πρόθεση να πληρώσει τους εργαζόμενους μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε περίμενε κάποια τραπεζική επιχορήγηση. Η χτεσινή απουσία της, όμως, από το τραπέζι της τριμερούς δείχνει πως δεν ευοδώθηκαν, προς το παρόν τουλάχιστον, οι προσδοκίες της.

Η εταιρία ΑΤΤΙΚ, εκτός από το ότι δεν έχει εξοφλήσει τους εργαζόμενους, έχει απλήρωτους και τους καπνοπαραγωγούς, από τους οποίους αγόρασε τον καπνό που επεξεργάζεται. Η πολιτική των κυβερνητικών στελεχών, που ως γνωστόν ελέγχουν την εταιρία αποκαλύπτει στα μάτια εργατών και αγροτών τις υπουργικές "πλάτες" που στηρίζουν την ασυδοσία της "σοσιαλιστικής" εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ