Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
Θυσία στην "ανταγωνιστικότητα" τα δικαιώματα

Απαράδεκτη συμφωνία, με τη "βούλα" των συνδικαλιστικών εκπροσώπων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Αποκαλυπτικός αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο ρόλος του ΟΜΕΔ, αλλά και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ),αφού χτες συμφώνησαν, κάτω από την πίεση της Βιομηχανίας, ουσιαστικά σε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, προκειμένου - όπως ανακοίνωσε η ΕΒΖ - να γίνει κυρίαρχη στο παιχνίδι του ανταγωνισμού!

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της κλαδικής ομοσπονδίας, αλλά και των πρωτοβάθμιων σωματείων αποδέχτηκαν, στα πλαίσια του Οργανισμού Μεσολάβησης - Διαιτησίας, για φέτος αυξήσεις 2,25+2,25%, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια συμφώνησαν αυξήσεις 1,75%! Οπως διατείνονται, όμως, υπάρχει και η "προστατευτική" για τους εργαζόμενους δέσμευση που προβλέπει πως σε περίπτωση που τα κέρδη της ΕΒΖ είναι πάνω από 4 δισ. το χρόνο, θα πληρώνονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση! Ηδη όμως οι εκτιμήσεις της Διοίκησης στις αρχές του χρόνου μιλούσαν για μείωση των κερδών τόσο για φέτος, όσο και για τα επόμενα χρόνια, γεγονός που απέδωσαν και στην ανταγωνιστικότητα της τιμής της ζάχαρης στην ΕΕ.

Αυτή την απαράδεκτη συμφωνία παρουσίασαν ως "νίκη" οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, αφού, όπως δηλώνουν, "έτσι θα σταματήσουν επιτέλους να λένε όλοι ότι φταίνε οι εργαζόμενοι για τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην επιχείρηση"! Κι αυτό, όταν οι ίδιοι παραδέχονται ότι οι αποδοχές των εργαζομένων υπολείπονται κατά πολύ των συναδέλφων τους στις άλλες ΔΕΚΟ. Να σημειωθεί ακόμα ότι πριν λίγους μήνες η Διοίκηση της ΕΒΖ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε μείωση του προσωπικού της. Δε θα είναι λοιπόν παράξενο να συμβεί και αυτό με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ