Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση για την Π-Π

Με αίτημα να μην πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες απολύσεις, εφόσον δεν έχουν παρθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις για την τύχη του εναπομείναντος τμήματος της "Πειραϊκής - Πατραϊκής",εργαζόμενοι της επιχείρησης συγκεντρώθηκαν χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κ. Ντηνιακός υποσχέθηκε να απαντήσει σήμερα, ενώ με απόφαση του σωματείου Αθήνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 πμ και νέα συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της εκκαθαρίστριας εταιρίας ΕΤΒΑ FINANCE.

Από την άλλοτε πρώτη κλωστοϋφαντουργία της χώρας, έχουν απομείνει υπό δημόσιο έλεγχο τα εργοστάσια της Πάτρας και της Χαλκίδας και τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, όπου απασχολούνται συνολικά 130 εργαζόμενοι. Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα με το αποθηκευτικό συγκρότημα της Βαρυμπόπης, καθώς η μεταβίβασή του στον γνωστό χαρτοβιομήχανο Ζερίτη (πλειοδότης στον τελευταίο διαγωνισμό) "σκοντάφτει" στο ότι μεγάλο τμήμα της έκτασης που καταλαμβάνει χαρακτηρίζεται δασική και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από το υπουργείο Γεωργίας για τον αποχαρακτηρισμό της.

Πριν λίγες μέρες, η εκκαθαρίστρια εταιρία ανακοίνωσε πως στις 31 Ιούλη θα απολυθούν 70 εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι μέχρι τον Οκτώβρη. Στο μεταξύ, οι φιλοκυβερνητικές πλειοψηφίες των διοικήσεων σωματείων, της επιχείρησης και ΓΣΕΕ, επιχειρώντας να αποποιηθούν το μερίδιο ευθυνών τους για την πορεία διάλυσης της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", έχουν εμφανίσει "επιχειρησιακό σχέδιο" για την ...επαναλειτουργία των δυο εργοστασίων από τους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν σταδιακά 1,8 δισ. δραχμές για την εξαγορά της επιχείρησης, ενώ δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει και ιδιώτης. Το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να αποφασίσει για το σχέδιο αυτό στα τέλη Αυγούστου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ