Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προχωράει το πρόγραμμα "Τουρισμός - Πολιτισμός"

Καλύφθηκε πλήρως ο προϋπολογισμός του επιχειρησιακού προγράμματος "Τουρισμός - Πολιτισμός", που τροφοδοτείται με κονδύλια του Β Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Οπως ανέφερε μετά την προχτεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης ο γγ του ΕΟΤ Ν. Σκουλάς "εντάχθηκε στο πρόγραμμα το σύνολο των έργων που είχαν υποβληθεί", και τα οποία αφορούν στην ανάπτυξη θαλάσσιου, ορεινού, οικολογικού, θεραπευτικού και πολιτιστικού τουρισμού, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 100 δισ. δρχ.

Ειδικότερα, στο υποπρόγραμμα "Τουρισμός" προβλέπονται 16 επενδύσεις εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακών μονάδων (11,3 δισ. δρχ.), 9 επενδύσεις μετατροπής παραδοσιακών κτισμάτων σε ξενοδοχειακά καταλύματα (1,63 δισ. δρχ.), 8 επενδύσεις εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής (5 συνεδριακά κέντρα, ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας, ένας λιμένας αναψυχής και ένα υδροθεραπευτήριο), με συνολικό προϋπολογισμό 9,12 δισ. δρχ. Παράλληλα, αποφασίστηκε η προώθηση της δημιουργίας Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) στην περιοχή της Μεσσηνίας, συνολικού προϋπολογισμού 40,5 δισ. δρχ.

  • Την απορία του για τη "στροφή" του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μεγαλοξενοδόχου Αρ. Διβάνη,ο οποίος τάχθηκε με πρόσφατη ανακοίνωσή του - και εκ μέρους του ΞΕΕ - ενάντια στη δημιουργία ΠΟΤΑ, εξέφρασε με δήλωσή του ο Στ. Κωλέτσης,πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού (ΠΟΕΕ - ΥΤΕ) και μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος της ΠΟΞ σαν μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ και επί Γραμματείας Β. Κουρτέση ψήφισε την προκήρυξη ενδιαφέροντος και για τις δυο ΠΟΤΑ (Μεσσηνία και Αιτωλοακαρνανία). Η νέα τοποθέτηση του Αρ. Διβάνη αφήνει να εννοηθεί ότι "προσπαθεί να καλουπώσει την τουριστική ανάπτυξη στα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας επιχειρηματιών. Οφείλει να δώσει καθαρές εξηγήσεις για την απρόοπτη αντίδρασή του".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ