Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαφωνούν με τις "απ' ευθείας αναθέσεις έργων"

Αντίθετη με την ανάθεση των έργων της ΔΕΗ στη Φλώρινα στον Κοπελούζο, δηλώνει και η ΠΕΔΜΕΔΕ

Την αντίθεσή της στην πολιτική προώθησης των μικρών και μεγάλων έργων "με απ' ευθείας αναθέσεις", εκφράζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΔΜΕΔΕ). Με την ανακοίνωση αυτή, η διοίκηση της ΠΕΔΜΕΔΕ στιγματίζει - εμμέσως πλην σαφώς - και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έχει εκφράσει δημόσια την πολιτική της βούληση να αναθέσει τα έργα κατασκευής του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ στη Φλώρινα "απ' ευθείας" στον Δ. Κοπελούζο.

Η ανακοίνωση αυτή της ΠΕΔΜΕΔΕ εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Αντ. Παπαθανασόπουλο και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή εκμετάλλευσης της ΔΕΗ Αθ. Κραβαρίτη.Η συνάντηση αυτή έγινε στα πλαίσια των συναντήσεων που πραγματοποιεί η ΠΕΔΜΕΔΕ με διάφορους φορείς, επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν ευρύτερη ανάθεση δημόσιων έργων σε ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις, με αφορμή και το έργο της ΔΕΗ στη Φλώρινα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο γγ του υπουργείου Ανάπτυξης Αντ. Παπαθανασόπουλος "άκουσε με κατανόηση τις θέσεις της ΠΕΔΜΕΔΕ", αλλά δικαιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει απ' ευθείας στον μεγαλοεπιχειρηματία Κοπελούζο το έργο της ΔΕΗ στη Φλώρινα, με το επιχείρημα ότι η ανάθεση αυτή είναι... "απόρροια διακρατικής συμφωνίας"! Επίσης, ο Α. Κραβαρίτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΕΔΜΕΔΕ ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν... "ακόμη" να μετάσχουν με ποσοστό περίπου 20% στα έργα πολιτικού μηχανικού της ΔΕΗ στη Φλώρινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ