Πέμπτη 4 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το "Μπολερό της ψυχής"

Από την ταινιοθήκη της ΕΤ - 2 στις 23.30 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα αριστούργημα του Κάρλος Σάουρα με την Τζέραλντιν Τσάπλιν, "Με τα μάτια της ψυχής". Πρόκειται για μια ευαίσθητη, τρυφερή ταινία που καταγράφει την παιδική ψυχοσύνθεση. Ενα εννιάχρονο κορίτσι η Αννα, ζει σ' ένα παλιό σπίτι της Μαδρίτης, με τον πατέρα της και τις δυο αδελφές της, την παράλυτη γιαγιά της και τη γυναίκα που φροντίζει το σπίτι. Οταν πεθαίνει και ο πατέρας της, η Αννα απομονώνεται γιατί έχει πειστεί ότι ο θάνατός του οφείλεται σε δικές της μαγικές ιδιότητες. Η ταινία είναι ένας στοχασμός πάνω στις μαγικές δυνάμεις, μια ακροβασία ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα, μια ιστορία, όμως, αισιόδοξη.

Από το STAR στις 23.00 "Μπολερό" του Τζον Ντέρεκ.

Η Μπο Ντέρεκ ερμηνεύει το ρόλο μιας γοητευτικής και φιλελεύθερης γυναίκας, που αναζητεί τον έρωτα και το πάθος. Στη δεκαετία του '20 μια θαυμάστρια του Βαλεντίνο προσπαθεί να βρει την ολοκλήρωση και την πλήρωση του έρωτα στην αγκαλιά ενός ταυρομάχου. Η πρωταγωνίστρια διαθέτει μια απερίγραπτη ομορφιά και την τύχη να είναι γυναίκα του σκηνοθέτη. Δυστυχώς, το ταλέντο απουσιάζει εντελώς.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 00.15 "Λέπκε: Ο κύκλος του αίματος", του Μεναχέν Γκολάν. Ο νεαρός Λέπκε, μεγαλωμένος στις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης συναναστράφηκε από μικρός την παρανομία, περνώντας τα εφηβικά του χρόνια μέσα στη φυλακή και κάνοντας "καριέρα". Με τα "προσόντα" του έφτασε στα ανώτερα κλιμάκια του εγκλήματος πρωτοστατώντας σε μια ατέλειωτη σειρά αιματηρών και ειδεχθών δολοφονιών. Ο Λέπκε θα καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα το 1944 σε ηλικία 47 ετών. Παίζουν: Τόνι Κέρτις, Ανζιανέτ Κόμερ.

Από το STAR στη 1.15 "Αδυσώπητος δολοφόνος", του Γουίλιαμ Λάστιγκ.

Πρόκειται για ένα θρίλερ αμερικανικής παραγωγής, που αφηγείται τις δραστηριότητες ενός παρανοϊκού δολοφόνου που σκορπίζει τη φρίκη και τον τρόμο στους δρόμους του Λος Αντζελες.

Και πολύ αργά ή πολύ νωρίς - όπως το πάρετε - από τον ΑΝΤΕΝΝΑ, στις 04.00, "Η ζωή του Καρούζο", του Τζάκομο Τζεντιλόμο.

Πρόκειται για μια θαυμάσια βιογραφική ταινία, που ζωντανεύει την πληθωρική προσωπικότητα του κορυφαίου τενόρου των αρχών του 20ού αιώνα, του Ενρίκο Καρούζο. Ο Καρούζο που προέρχεται από μια φτωχική οικογένεια της Ιταλίας, δεν αργεί να ξεχωρίσει χάρη στην καταπληκτική φωνή του. Ετσι και μ' αυτή την ευκαιρία οι θεατές θα εισχωρήσουν στο μαγικό κόσμο του λυρικού τραγουδιού και του μπελ κάντο, όπου κυριαρχεί η μαγική φωνή του Καρούζο. Παίζουν: Τζίνα Λολομπρίτζιντα, Ερμάνο Ράντι, Κοντσέτο Σπόζιτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ