Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Προς αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Εγκύκλιος προς τα σωματεία για δράση στη βάση συγκεκριμένων διεκδικήσεων

Σε Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο, δίωρη στάση εργασίας και παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε να προχωρήσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Για το σκοπό αυτό καλεί τα σωματεία της δύναμής του σε σύσκεψη, ώστε να συναποφασίσουν τα συγκεκριμένα αγωνιστικά βήματα, αλλά και να προγραμματίσουν τα ίδια συγκεντρώσεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς.

Σε εγκύκλιό του προς τα σωματεία, το ΕΚΠ τονίζει ότι δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις για την κατεύθυνση που έχει και για φέτος ο κρατικός προϋπολογισμός. "Η λιτότητα - τονίζει - συνεχίζεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά, με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δεν προχωράει η δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, δεν ενισχύεται το "κοινωνικό κράτος", δε σταματάει η αποβιομηχάνιση και δεν υπάρχει στροφή στην ανάπτυξη. Το ΕΚΠ διαφώνησε και συνεχίζει να διαφωνεί με τις κατευθύνσεις που δίνει ο προϋπολογισμός στα διάφορα ζητήματα. Η επίκληση του τεράστιου πράγματι "δημόσιου χρέους" δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκή δικαιολογία για τις κυβερνητικές επιλογές, όπως δεν μπορεί να είναι δικαιολογία η λεγόμενη "σύγκλιση" με τις οικονομίες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών".

Σε ό,τι αφορά τους διεκδικητικούς του στόχους, το ΕΚΠ τονίζει: Αγωνιζόμαστε για: Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις που θα εξασφαλίζουν και θα προστατεύουν το εισόδημά μας. Εξίσωση ποσοστού τριετιών εργατών και υπαλλήλων. Αναπροσαρμογή του επιδόματος κανονικής άδειας. Αύξηση του ποσοστού αμοιβής όσων εργάζονται τις αργίες, στο 100%. Μείωση των ωρών εργασίας στις 35 ώρες χωρίς μείωση αποδοχών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Επέκταση του νόμου 2112 στους εργατοτεχνίτες. Ρύθμιση για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Καθιέρωση δικαιώματος αποζημίωσης για απόλυση με συμβάσεις που υπερβαίνουν τους 12 μήνες. Επέκταση του θεσμού του γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας. Αύξηση κανονικής άδειας στις 5 βδομάδες. Γονική άδεια και προστασία της μητρότητας. Προστασία ανέργων με ουσιαστική στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, ασφαλιστική - ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών ν. 1902 - 1976 - 2084 όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί η σημερινή κυβέρνηση. Επανασύνδεση των κατώτατων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη και των υπολοίπων συντάξεων με το 80% του μισθού των εν ενεργεία. Χορήγηση αυξήσεων στις συντάξεις ανάλογες της ΕΓΣΕΕ. Εφαρμογή της τριμερούς χρηματοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ