Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πληγή" το Ταμείο εργατοπατέρων

Καταγγέλλει τον εργατοπατερισμό το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρόδου

Σαν "πυορροούσα πληγή" που κλονίζει τα θεμέλια του συνδικαλιστικού κινήματος και εξευτελίζει το θεσμό του συνδικαλιστή, χαρακτηρίζει το Ταμείο εργατοπατέρων το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρόδου σε ανακοίνωσή του και η διοίκησή του ζητάει, με ομόφωνη απόφασή της, από τον υπουργό Εργασίας την κατάργησή του.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι το Ταμείο εργατοπατέρων δημιουργήθηκε με μόνο σκοπό "τη χειραγώγηση, διάσπαση και υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος και οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη διατήρησή του". Τονίζεται ακόμη ότι "πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ανάλογο Ταμείο σήψης και διαφθοράς που χρηματοδοτείται από τις εισφορές μας και λειτουργεί ως "Δούρειος ιππος" εναντίον μας".

Τέλος, σημειώνεται ότι "ο λόγος ύπαρξης του Ταμείου εξυπηρετεί κύκλους αντιδραστικούς και αντεργατικούς, την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους, οι οποίοι σίγουρα δε θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια". "Γι' αυτό - συνεχίζει η ανακοίνωση - πρέπει ο υπουργός Εργασίας όχι μόνο να μην κάνει πίσω στην απόφασή του για την κατάργηση, αλλά πρέπει η απόφασή του αυτή να συνδεθεί με τις απαραίτητες ρυθμίσεις που θα τη διασφαλίζουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ