Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα αντίστασης

Σε συγκρότηση μετώπου αντίστασης στην επίθεση του κεφαλαίου, καλεί το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

Κάλεσμα για συγκρότηση μετώπου αντίστασης στην ολόπλευρη επίθεση του κεφαλαίου, που η κυβέρνηση συναποφάσισε να υλοποιήσει, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης απευθύνει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του νησιού.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι "η κυβέρνηση, δέσμια του προγράμματος "σύγκλισης", που το θεωρεί και οικονομικό Σύνταγμα της χώρας, προχωρά στην πολιτική εντεινόμενης επίθεσης ενάντια στα ισχνά λαϊκά εισοδήματα με τις συνεχείς ανατιμήσεις - "φωτιά" στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Οι ανατιμήσεις αυτές, τα νέα χαράτσια, αποτελούν σκληρό πλήγμα για τους εργαζόμενους, αφού με τις αυξήσεις - κοροϊδία οι μισθοί και τα μεροκάματα για άλλη μια χρονιά μπαίνουν στο "γύψο", αντίθετα με τα κέρδη της οικονομικής ολιγαρχίας, που η ακολουθούμενη πολιτική προστατεύει και διευρύνει".

Τονίζεται, επίσης, ότι είναι "επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν την ταξική τους ενότητα, να ανατρέψουν τον αντιλαϊκό προσανατολισμό στην πράξη και να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για το 1996". Τέλος, καλούνται οι εργαζόμενοι "μέσα από τα συνδικάτα να δώσουν τη μάχη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και θα ανατρέπουν την κυβερνητική πολιτική και την εργοδοτική αδιαλλαξία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ