Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Αυξήσεις στα όρια του "εφικτού"

Η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ θα διεκδικήσει την ελάχιστη αύξηση για τη νέα κλαδική σύμβαση, ενώ δε συζήτησε ούτε το αγωνιστικό πλαίσιο που πρότεινε η ΕΣΚ - ΔΕΗ

"Να καταδικάσουν το προσωπικό της ΔΕΗ σε ένα ακόμη χρόνο λιτότητας", αποφάσισαν "συναινετικά" οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ" στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ - που συνεδρίασε την Τρίτη με κύριο θέμα την καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 1995 - όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΔΕΗ.Η παράταξη υπογραμμίζει επίσης ότι αυτές οι τρεις παρατάξεις "παρέπεμψαν για άλλη μια φορά τη διεκδίκηση των αιτημάτων και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε επόμενο ΔΣ, μια τακτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια".

Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ θα "καταγγείλει" τις επόμενες μέρες τη σύμβαση ζητώντας αυξήσεις περίπου 10% από τη διοίκηση της ΔΕΗ. Το ποσοστό φαίνεται να διαμορφώνεται με βάση τον προσανατολισμό της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, προσανατολισμό που βρίσκει - αναμενόμενους - συμμάχους τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι οποίες δίνουν και το ανάλογο "μήνυμα" για το περιεχόμενο των αποφάσεων άλλων Ομοσπονδιών, που θα συζητήσουν στη συνέχεια την καταγγελία των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Οι προτάσεις της ΕΣΚ που έδιναν διαφορετικό προσανατολισμό, τόσο στο περιεχόμενο των αιτημάτων όσο και στη μορφή διεκδίκησης, απορρίφθηκαν αφού οι υπόλοιπες παρατάξεις χαρακτήρισαν "ρεαλιστικό" το αίτημα για αύξηση 10%... Η ΕΣΚ πρότεινε να διεκδικηθούν αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό, να εξασφαλίζουν τη σταδιακή κάλυψη απωλειών της περιόδου '91 - '95, την κάλυψη των κρατήσεων για το ασφαλιστικό και τη συμμετοχή στο ΑΕΠ, δηλαδή ένα ποσοστό αυξήσεων που να μην πέφτει κάτω από το 20%.Πρότεινε ακόμη την κατοχύρωση της ΑΤΑ και μια σειρά από θεσμικά αιτήματα που επίσης απορρίφθηκαν στο σύνολό τους.

Η ΕΣΚ πρότεινε και τον άμεσο καθορισμό αγωνιστικού προγράμματος, με κινητοποιήσεις κάθε μορφής, ενημέρωση της κοινής γνώμης και ενημερωτικές περιοδείες, αλλά η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ αρνήθηκε να συζητήσει γι' αυτό. Σχετικά με την κατάσταση στη ΔΕΗ, σήμερα η παράταξη σημείωνε στις θέσεις της ότι "χαρακτηρίζεται από την έντονη ρευστότητα, την έλλειψη επενδυτικού προγράμματος, την έλλειψη σχεδιασμού και την προσπάθεια προσαρμογής στις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας".

  • Αύριο θα συνεχιστεί η χτεσινή, πολύωρη, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΤΟΕ για την καταγγελία της κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ