Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν την εμπλοκή

Συνεχίζονται και εντείνονται οι αντιδράσεις ενάντια στην τυχοδιωκτική απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ελληνικό στρατό στη Βοσνία.

Η Επιτροπή Ειρήνης Τυρνάβου διοργανώνει αύριο Κυριακή φιλειρηνική συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο ΜΑΞΙΜ στις 7 μ.μ. Στη συγκέντρωση θα γίνει ομιλία για τη ΝΑΤΟική εκστρατεία στη Βοσνία και την εμπλοκή της Ελλάδας, όπως επίσης και για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των ΝΑΤΟικών Στρατηγείων στο ελληνικό έδαφος.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνουν την Τρίτη 16 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ελληνική εμπλοκή. Στο σχετικό κάλεσμα, μπαίνει το ερώτημα: "Θα αφήσουμε να παίζουν με τη ζωή και το μέλλον των νέων ανθρώπων;".

Στον Αγ. Δημήτριο, η Επιτροπή Ειρήνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ συνδιοργανώνουν την Τρίτη 16 Γενάρη στις 7 μ.μ. πικετοφορία - λαμπαδηφορία ενάντια στην αποστολή ελληνικού στρατού στη Βοσνία", που θα ξεκινήσει από το Παλαιό Τέρμα και θα καταλήξει στην πλατεία Καλογήρων.

Η Επιτροπή Ειρήνης Βύρωνα καταδικάζει την ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει στρατό στη Βοσνία και τονίζει ότι "οι λαοί μπορούν να λύσουν από μόνοι τους τα προβλήματα τους, χωρίς το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις μεγάλες δυνάμεις".

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών καταδικάζει την κυβέρνηση για την απόφασή της να στείλει στρατό στη Βοσνία που τη θεωρεί απαράδεκτη και σημειώνει: "Εχουμε παράδειγμα την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην Κορέα και ξέρουμε πάρα πολύ καλά για ποιων συμφέροντα πολέμαγαν τότε. Πόσα φέρετρα ξεφόρτωναν κάθε τόσο τα καράβια από κορμιά Ελληνόπουλων".

  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Καματερού, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης που κάνει για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά της Βοσνίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Γενάρη, έχει ήδη συγκεντρώσει το ποσόν των 650.000 δρχ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ