Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΕΒΕΡΤ
Συμβολή στη συσκότιση
  • Εχει αναγορεύσει την "τύχη" της επιστολής του σε μείζον πολιτικό θέμα
  • Προετοιμάζεται για νέα "πρωτοβουλία ευθύνης"

Σε μείζον πολιτικό θέμα έχει αναγορεύσει ο πρόεδρος της ΝΔ την υποδοχή που έτυχε η επιστολή, την οποία έστειλε στον πρωθυπουργό μέσω του υπουργού Υγείας Δ. Κρεμαστινού.

Μετά την άρνηση του τελευταίου να μεταφέρει την επιστολή του Μ. Εβερτ στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ επανήλθε με τρίτη (!) επιστολή μέσα σε ένα 24ωρο, αυτή τη φορά προς τον υπουργό Υγείας. Σ' αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, του επισημαίνει ότι την επιστολή την έστειλε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απευθύνεται προσωπικά στον Α. Παπανδρέου - άρα δεν μπορεί να την παραδώσει σε κανένα άλλο - για να τον ενημερώσει για το πολιτικό πρόβλημα και να τον προτρέψει να συμβάλει στη λύση του. Αφού, συνεχίζει ο Μ. Εβερτ, ανακοινώνεται ότι η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού βελτιώνεται και μπορεί να δεχτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επόμενα, είναι σε θέση να διαβάσει μια επιστολή. Διαφορετικά, εκτιμά, είτε είναι ψέματα όσα λέγονται για τη βελτίωση της υγείας του πρωθυπουργού, είτε ο πρωθυπουργός έχει τεθεί σε απομόνωση.

Ο υπουργός Υγείας έστειλε με τη σειρά του απαντητική επιστολή, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει τους λόγους που αρνείται να μεταφέρει την επιστολή και τον ενημερώνει ότι η επιστολή είναι στη διάθεσή του και δεν την έχει παραδώσει στον Α. Τσοχατζόπουλο. Τους λόγους που αρνήθηκε ο Δ. Κρεμαστινός να μεταφέρει την επιστολή τούς εξήγησε ο υπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης,ο οποίος υποστήριξε ότι ως υπουργός ο Κρεμαστινός ήταν αναρμόδιος να την παραλάβει και να τη μεταφέρει στον πρωθυπουργό, ενώ ως γιατρός έπρεπε να την ανοίξει για να διαπιστώσει ποιες συνέπειες θα έχει στην υγεία του ασθενή του. Ο Τηλ. Χυτήρης κάλεσε τον Μ. Εβερτ να δώσει εξηγήσεις στο κόμμα του για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα, αλλά, ταυτόχρονα, αποδεικνύει πόσο ανεύθυνος είναι.

Πάντως, ο Μ. Εβερτ δεν πτοείται και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες "πρωτοβουλίες ευθύνης" αμέσως μετά τις 20 του μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία στο νόμο περί Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία θα καθορίζεται η χρονική διάρκεια του "εύλογου χρόνου" για την αναπλήρωση του πρωθυπουργού.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι πρωτοβουλίες του Μ. Εβερτ προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του. Οι περισσότεροι εσωκομματικοί αντίπαλοί του περιορίζονται να δηλώνουν ότι "δεν κατανοούν το νόημα των κινήσεών" του, ενώ δε λείπουν και αυτοί που τις χαρακτηρίζουν "ατυχείς" και "μη αποτελεσματικές". Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Σ. Κούβελα,χτες στον "Αντέννα", ο οποίος αποκάλεσε πολύ ήπια αντίδραση την κατάθεση τροπολογίας και ζήτησε η ηγεσία να κινητοποιήσει τα στελέχη και τους οπαδούς της, "καταγγέλλοντας αυτές τις ανωμαλίες και ζητώντας την επίλυση του προβλήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ