Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπό κατάληψη η κλινική "Γ. Κολιάκου"

Κλείνει, χωρίς να δώσει τις αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, που τους πετά στο δρόμο!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. -

Σε κατάληψη προχώρησαν από χτες το πρωί οι 11 εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής "Γ. Κολιάκου" στη Θεσσαλονίκη, που τη Δευτέρα βάζει οριστικά λουκέτο, διεκδικώντας να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους συνολικού ύψους 18.000.000 δραχμών.

Ο ιδιοκτήτης της κλινικής ενημέρωσε τις εργαζόμενες πως τη Δευτέρα κλείνει οριστικά, επειδή του κάνουν έξωση και τις κάλεσε να προσέλθουν για να πάρουν τις απολύσεις τους. Αρνήθηκε όμως να καταβάλει τις αποζημιώσεις! Το κτίριο που στεγάζεται ανήκει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο εδώ και τέσσερα χρόνια ξεκίνησε διαδικασία έξωσης της κλινικής, γιατί θέλει να δημιουργήσει Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής. Μετά από μακρόχρονο δικαστικό αγώνα κέρδισε την υπόθεση και ζήτησε από τον Γ. Κολιάκο να παραδώσει το κτίριο μέχρι τις 20 του Δεκέμβρη.

Η Μ. Ζουρνατζίδου, που εργάζεται στην κλινική εδώ και 19 χρόνια, δήλωσε στο "Ρ": "Είμαστε αποφασισμένες να συνεχίσουμε την κατάληψη της κλινικής μέχρι να πάρουμε τις αποζημιώσεις, που πρέπει να μας δώσει, εφόσον μας απολύει. Εχει οριστεί συνάντηση με τον ιδιοκτήτη για το πρωί της Δευτέρας. Ηδη έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Δε θα του χαρίσουμε τίποτε από αυτά που δικαιούμαστε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ