Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα αντίστασης στη λιτότητα

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα καταδικάζει την αντεργατική πολιτική

"Εμπαιγμό αισχίστου είδους", χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα,σε ανακοίνωσή τους, την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ, με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης του σωματείου, καταγγέλλεται ο προϋπολογισμός σαν αντιλαϊκός, αντιαναπτυξιακός και λιτότητας.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που"συνεχίζουν το ίδιο βιολί, χύνοντας κάθε φορά κροκοδείλια δάκρυα για τα δίκια των εργαζομένων, τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, η εθνική περιουσία ξεπουλιέται και οι πλάτες των εργαζομένων φορτώνονται συνεχώς νέα βάρη".

Ευθύνες, όμως, επιρρίπτονται και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ - ΟΤΑ, οι οποίες "προτείνουν συμβιβασμό και διάλογο, όταν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν χάσει μέχρι στιγμής το 35% του εισοδήματός τους".

Τέλος, στην ανακοίνωση απευθύνεται κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να "βρίσκονται σε διαρκή αντίσταση και πάλη για να ανατραπεί αυτός η πολιτική, να καταδικάσουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, για να οργανωθεί καλύτερα η αντίσταση ενάντια στην πολιτική λιτότητας σε όλους τους τομείς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ