Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη σωματείων συγκαλεί το ΕΚ Πειραιά

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ), πραγματοποιεί σύσκεψη τη Δευτέρα 22 Γενάρη, στις 6μ.μ. και καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων -μελών του να συμμετάσχουν προκειμένου να ορίσουν το χρονοδιάγραμμα μιας σειράς προτεινόμενων κινητοποιήσεων, όπως δίωρη στάση εργασίας, συλλαλητήριο κλπ.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠ τονίζει: "Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα και να παλέψουμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους εργαζόμενους, έτσι συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με όλα τα σωματεία -μέλη μας, τα οποία καλούμε να προγραμματίσουν συγκεντρώσεις και περιοδείες στους χώρους εργασίας".

Μερικά από τα κύρια αιτήματα που προβάλλει και διεκδικεί το ΕΚΠ είναι και τα εξής: Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που θα εξασφαλίζουν πραγματικές αυξήσεις και θα προστατεύουν το εισόδημα των εργαζομένων, μείωση των ωρών εργασίας στις 35 εβδομαδιαία χωρίς μείωση των αποδοχών, επέκταση του θεσμούγιατρού εργασίας, προστασία των ανέργων, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, επανασύνδεση των κατωτέρων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ