Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πέφτουν οι αιτήσεις "βροχή"

Για 170 θέσεις εργασίας στο πρώην συγκρότημα Σκαλιστήρη έγιναν 1.500 αιτήσεις μέσα σε πέντε μέρες και έπεται συνέχεια!

ΧΑΛΚΙΔΑ.- Οτι το Μαντούδι και η γύρω περιοχή αποτελούν θύλακα ανεργίας με τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά, από το 1991 που έκλεισαν τα δύο μεταλλεία, συγκρότημα "πρώην Σκαλιστήρη" και "πρώην Παπαστρατής", καθώς και η μονάδα συντήρησης "Μαρ - Μέταλ" που απασχολούσαν συνολικά 3.700 εργαζόμενους, είναι καταγραμμένο σε όλες τις στατιστικές.

Την προηγούμενη Δευτέρα ο εν αναμονή νέος ιδιώτης αγοραστής του συγκροτήματος "πρώην Σκαλιστήρη", αφεντικό της ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ, Βαρβούτης,με ανακοίνωση που έστειλε στις κοινότητες, καλούσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί πάνω από 1.500 αιτήσεις, ενώ την επόμενη βδομάδα έπεται συνέχεια. Και τούτο για 170 μόνο θέσεις εργασίας που προβλέπεται από τη συμφωνία ξεπουλήματος που υπέγραψε η κυβέρνηση και ο ΟΑΕ και που τη Δευτέρα προωθείται στη Δουλή για επικύρωση.

Να σημειωθεί, ωστόσο, για μια ακόμα φορά, ότι το συγκρότημα "πρώην Σκαλιστήρη", τα μεταλλεία "πρώην Παπαστρατή", με τα εκατομμύρια τόνους επιφανειακά και υπόγεια κοιτάσματα, αποτελούν ανεκτίμητη περιουσία του δημοσίου, του ελληνικού λαού και δεν μπορούν από καμία κυβέρνηση να παραδίνονται βορά στη ληστρική εκμετάλλευση και κερδοσκοπία, των κάθε λογής αεριτζήδων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Οι πράξεις της κυβέρνησης και του πολύχρωμου δικομματισμού δεν είναι μόνο πολιτικά καταδικαστέες, αλλά και ποινικά διερευνητέες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ