Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκόπιμα ασαφής η ΟΤΟΕ

Αυξήσεις μόλις "πάνω από 10%" προτείνει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ στο Γενικό Συμβούλιο για τη νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση, ενώ απέρριψε τις προτάσεις της ΕΣΑΚ Τραπεζών

Τη διεκδίκηση αυξήσεων "πάνω από 10%" για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 1996 των τραπεζοϋπαλλήλων, αποφάσισε να προτείνει στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ που συνεδρίασε χτες. Απόφαση "σκόπιμα ασαφή, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων", τη χαρακτηρίζει η ΕΣΑΚ Τραπεζών.Το οριστικό ποσοστό αυξήσεων θα καθοριστεί στο Γενικό Συμβούλιο στις 25 Γενάρη,καθώς και η διάρκεια της Σύμβασης (μονοετής ή διετής).

Η ΕΣΑΚ Τραπεζών έθεσε σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης "την ανάγκη να γίνει η διεκδίκηση υπόθεση των 50 χιλ. τραπεζοϋπαλλήλων",με βάση ένα περιεχόμενο που "να ανταποκρίνεται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και των πολιτικών που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση".

Η πρόταση της παράταξης για τις αυξήσεις 20% λάμβανε υπόψη της την ανάγκη κάλυψης του πληθωρισμού, τη συμμετοχή στο ΑΕΠ, την κάλυψη μέρους των απωλειών, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και τα τεράστια κέρδη των τραπεζών.

Ζήτησε επίσης την εφάπαξ εφαρμογή του 35ώρου - 7ώρου - 5νθημέρου, χωρίς μείωση αποδοχών, πλήρους απασχόλησης και δικαιωμάτων, την αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης από αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, τη θέσπιση κανονισμών σε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων για να χτυπηθεί η αναξιοκρατία, αλλά και την καθολικότητα στην εκπαίδευση των εργαζομένων με πλήρη διαφάνεια.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Τραπεζών - που επέμεινε στην υπογραφή μονοετούς Σύμβασης - τονίζει: "Τελικά η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ - "Συσπείρωση" - "Αγων. Συνεργ." "ΣΥΝ") ψήφισε απόφαση - πρόταση προς το Γενικό Συμβούλιο, σκόπιμα ασαφή (ποσοστό αυξήσεων, διάρκεια ΣΣΕ) μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαία η επιμονή των παραπάνω παρατάξεων για να μη γίνει καμία αναφορά στις τεράστιες απώλειες των εργαζομένων".

Η παράταξη διαφώνησε ακόμα σε οποιαδήποτε αναφορά - στα πλαίσια της ΣΣΕ - στη θεσμοθέτηση "κανονιστικών διατάξεων" για την υπηρεσιακή και εν γένει αντιμετώπιση των συνδικαλιστών. Τέλος, η ΕΣΑΚ Τραπεζών υπογραμμίζει ότι θα "διαθέσει όλες τις δυνάμεις της για να γίνει η διεκδίκηση της ΣΣΕ υπόθεση των εργαζομένων και όχι των "κοινωνικών εταίρων"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ