Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρωματικές εντάσεις

Εγκαινιάζεται την Τρίτη στην αίθουσα τέχνης "Εκφραση" (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα), έκθεση έργων ζωγραφικής του Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου.Αυτό που απασχολεί κυρίως το ζωγράφο, είναι το χρώμα, το οποίο τοποθετείται με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να εξυπηρετείται το σχέδιο. Τα θέματα, άλλοτε ανθρώπινες μορφές και άλλοτε τοπία ή νεκρές φύσεις, επιλέγονται ώστε να οδηγηθούν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Οι ήπιες χρωματικές μεταβάσεις από τα ψυχρά στα θερμά, με το φως που διαχέεται σε ολόκληρο το έργο, δημιουργούν μια ήρεμη ατμόσφαιρα, που φορτίζεται μόνο από χρωματικές εντάσεις και τη σχεδιαστική διάθεση του ζωγράφου. Χωρίς φλυαρίες, με απλή προσωπική γραφή, χωρίς κραυγές, αλλά κυρίως με αγάπη για το καθετί που απαθανατίζει στους πίνακές του.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ζωγράφος Γ. Μαυροίδης, "είναι ζωγράφοι - λίγοι - που λένε την αλήθεια, και άλλοι - οι πολλοί - που λένε ψέματα. Αυτή τη ζωγραφική αλήθεια, άδικα, θα έψαχνε ένας ζωγράφος να τη βρει. Η την έχει από πριν, ή τίποτα. Το κακό είναι πως δύσκολα ξεχωρίζει ο κόσμος ποιος ζωγράφος είναι αληθινός. Τέτοιος, και μάλιστα ξεχωριστός, είναι ο Κ. Παπατριανταφυλλόπουλος".

"Τα έργα του", σημειώνεται στον κατάλογο, "προκύπτουν ύστερα από μία διαρκή κι επίπονη άσκηση της όρασης, πέρα από τη φαινομενικότητα των πραγμάτων, κατά την οποία το κάθε μορφοπλαστικό στοιχείο, χρώμα, σχήμα, τόνος, πρέπει να διαπιστωθεί και να επιβεβαιωθεί. Τα έργα του διακρίνονται έτσι για την αυστηρή κι εμπειρική μελέτη του χρωματικού τόνου και την εναργή σχεδιαστική απόδοση των μορφών". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ