Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Μονοπάτια" της δημιουργίας

Από τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις των ημερών σημειώνουμε:

  • Εργα ζωγραφικής της Λεμονιάς Αμαραντίδου παρουσιάζονται μέχρι τις 31 Γενάρη στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Πειραιάς" (Ανδρούτσου 140). Η έκθεση χωρίζεται σε δύο ενότητες: "Ιπτάμενα" και "Αναχωρήσεις".Τα έργα της πρώτης ενότητας είναι μία σειρά τοπίων του μακρινού ορίζοντα, που στο πρώτο πλάνο υπάρχουν αιωρούμενα ή επιπλέοντα στοιχεία. Τα έργα των αναχωρήσεων είναι συνθέσεις βγαλμένες από τα βιώματα της ζωής και της φύσης, που μετά από αλλεπάλληλα φιλτραρίσματα και έντονη αφαίρεση μοιάζουν σαν η καλλιτέχνης να επιζητεί να συνειδητοποιήσει κοσμοθεωρητικές της αντιλήψεις και ψυχικά της βιώματα.
  • Με την καινούρια δουλιά της γλύπτριας Αμαλίας Βαμβάκου,εγκαινίασε το εκθεσιακό της πρόγραμμα για το 1996 η γκαλερί "Ζυγός" (Βασ. Σοφίας 65). Η Α. Βαμβάκου παρουσιάζει μια σειρά από γλυπτά της, δουλεμένα πάνω σε ξύλο, υλικό που χρησιμοποιεί αποκλειστικά εδώ και χρόνια, και που έχουν ως θέμα τους μορφές και σκηνές της καθημερινής ζωής, δοσμένες με ιδιαίτερη ευαισθησία και τρυφερότητα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Γενάρη.
  • Εγκαινιάζεται στις 15 Γενάρη στην αίθουσα τέχνης "Σκουφά" (Σκουφά 4), έκθεση έργων του Μιχάλη Αμάραντου.Τα έργα είναι λάδια και παστέλ των τελευταίων τριών χρόνων. Ο καλλιτέχνης αντλεί τα θέματά του από το οικείο του περιβάλλον. Εσωτερικοί χώροι, καθημερινά χρηστικά αντικείμενα, γίνονται αφορμές για τη ζωγραφική δημιουργία του καλλιτέχνη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Γενάρη.
  • Αναδρομική έκθεση έργων του ζωγράφου Κώστα Μπάρμπα (1928 - 1983), εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην αίθουσα τέχνης "Μετόπη" (Ερεχθείου και Καλλισπέρη 27). Χαρακτηριστικά σημειώνει ο ακαδημαϊκός Μανόλης Χατζηδάκης: "Εχοντας κάποια εμπειρία από την ασκούμενη στα νεότερα χρόνια εικονογράφηση ναών, σε χαρακτήρα υποχρεωτικά βυζαντινίζοντα, μπορούσα να εκτιμήσω την υπεροχή του Μπάρμπα στην ουσιαστική αναπροσαρμογή της παραδοσιακής αγιογραφίας σε πνεύμα ανανεωτικό, που ζωντάνευε με τις ζωγραφικές αξίες των ημερών μας. Αυτές τις ήξερε καλά ο Μπάρμπας, καθώς μαρτυρούνε τα άλλα έργα του, τοπία και εσωτερικά, συνθέσεις ήρεμες, με μεστούς ζωγραφικούς τόνους σε ευαίσθητες αρμονίες".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ