Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστική Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην αίθουσα τέχνης "Τερακότα" (Χρ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη), έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιάννη Τζερμιά,με τίτλο "Περί φύσεως. Μία ζωγραφική βασισμένη στον Εμπεδοκλή".Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει πέντε τελάρα μεγάλων διαστάσεων - λάδια σε μουσαμά, πέντε βιβλία - κατασκευές, για το κάθε ένα από τα ριζώματα της θεωρίας του Εμπεδοκλή, καθώς και μια σειρά από μικρότερα έργα - μελάνες σε χαρτί.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο βιβλίο των εκδόσεων Γαβριηλίδη "Περί φύσεως", το οποίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της έκθεσης, "ο Γ. Τζερμιάς είναι ένας σύγχρονος ζωγράφος. Εντούτοις έχει στραφεί πνευματικά σε μια πανάρχαιη εποχή, επειδή εκεί μπόρεσε να βρει το κοσμοθεωρητικό υπόβαθρο που σήμερα έχει γίνει σαθρό και στενό. Η στροφή αυτή του Γ. Τζερμιά στον κόσμο του προσωκρατικού φιλοσόφου Εμπεδοκλή προκύπτει από ανάγκη. Από την ανάγκη να ριζώσουν οι μετέωρες μορφές, που είναι τα ανθρωπόμορφα σώματα της εποχής μας". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φλεβάρη.

Στην αίθουσα τέχνης "Τερακότα" (Βασ. Ολγας 150), φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μελά.Παρουσιάζονται έργα με αυγοτέμπερες πάνω σε ξύλα, καθώς και φρέσκα. Σημειώνουμε ότι η ζωγράφος - χαράκτρια έχει παρουσιάσει έργα της σε έξι ατομικές εκθέσεις, ενώ συμμετείχε σε είκοσι πέντε ομαδικές εικαστικές παρουσιάσεις, στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γιουγκοσλαβία, την Πολωνία και την Τσεχοσλοβακία. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ