Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψύχος στην παιδεία

Ενώ ο υδράργυρος στο θερμόμετρο φλερτάρει με την ένδειξη μηδέν, κάποια Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, ακόμα και Νηπιαγωγεία δεν έχουν θέρμανση! Τώρα, στην καρδιά του χειμώνα αποκαλύφθηκαν τα "ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα" των κάθε λογής αρμοδίων, που στην αρχή της χρονιάς μιλούσαν για την καλύτερη σχολική χρονιά που υπήρξε ποτέ. Τώρα θυμήθηκαν ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο στις δεξαμενές των σχολείων, ότι οι λέβητες θέλουν επισκευή και ότι οι σωληνώσεις χρειάζονται συντήρηση. Την ίδια ώρα, οι μαθητές τουρτουρίζουν μέσα στις αίθουσες, αποκαλύπτοντας έτσι μια πραγματικότητα, που καμία σχέση δεν έχει με τις ανέξοδες εξαγγελίες των αρμοδίων.

Και το θερμόμετρο του καιρού αργά ή γρήγορα θ' ανέβει. Το θερμόμετρο, όμως, της δημόσιας παιδείας και της αντίστοιχης, γαλάζιας ή πράσινης, πολιτικής των κάθε φορά αρμοδίων έχει σκαλώσει μόνιμα στο μηδέν. Αυτό μαρτυρούν οι τεράστιες ελλείψεις των 22.000 και πλέον αιθουσών διδασκαλίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα αναχρονιστικά προγράμματα εκπαίδευσης και τα αντιπαιδαγωγικά συστήματα διδασκαλίας, τα ανεπαρκέστατα τεχνικά μέσα και απαραίτητα εφόδια, οι μισθοί ελεημοσύνης των καθηγητών και δασκάλων.

Είναι κι αυτή μια ακόμη πλευρά της γενικότερης πολιτικής σκληρής λιτότητας, της πολύμορφης εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας. Οσο το ποσοστό, που δίνεται στην παιδεία, διατηρείται στο 6,7%, τόσο το θερμόμετρο της παιδείας θα είναι μονίμως υπό το μηδέν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ