Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ασπρισε" σχεδόν όλη η χώρα

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Υφεση από σήμερα προβλέπει η ΕΜΥ

Καλυμμένη με "λευκό πέπλο" ήταν χτες ολόκληρη σχεδόν η χώρα. Οι χιονοπτώσεις, το τσουχτερό κρύο και οι ισχυροί βοριάδες δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Η συγκοινωνία σε αρκετά επαρχιακά οδικά δίκτυα γινόταν με δυσκολία, ενώ τα πλοία έμειναν για άλλη μια μέρα δεμένα στα λιμάνια, αφού οι άνεμοι στο Αιγαίο έφτασαν τα δέκα μποφόρ. Σήμερα η κακοκαιρία θα είναι σε ύφεση, ωστόσο όμως, το κρύο θα συνεχιστεί ως το Σάββατο.

Λευκό ήταν χτες το τοπίο στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Αττικής, ενώ χιόνι έπεσε και μέσα στην Αθήνα. Τα σχολεία στη βορειοανατολική Αττική έμειναν κλειστά, ενώ με δυσκολία γινόταν η κίνηση των οχημάτων στις βόρειες περιοχές. Κλειστές ήταν οι οδοί Μαλακάσας - Αγ. Μερκουρίου, Διονύσου - Αγ. Πέτρου, Π. Πεντέλης - Αγ. Πέτρου, Διονύσου - Αγ. Πέτρου, Βαρυμπόμπης - Τατοϊου - Κατσιμιδίου, όπως και ο δρόμος προς την Πάρνηθα μετά το τελεφερίκ. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γινόταν η συγκοινωνία στην παλιά Εθνική Αθήνας - Θήβας μέσω Κάζας.

Στην επαρχία, 24 χωριά αποκλείστηκαν στην Αργιθέα και έξι στα Αγραφα του Νομού Καρδίτσας. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γινόταν η συγκοινωνία από το 20ό - 28ο χιλιόμετρο του δρόμου Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 22ο - 35ο του δρόμου Καστοριάς - Αμυνταίου, από το 15ο - 20ό της εθνικής οδού Καστοριάς - Φλώρινας, 9ο - 26ο της εθικής οδού Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας, στην παλιά εθνική Φλώρινας - Εδεσσας μέσω Κέλλης. Με δυσκολία γινόταν η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους Λαμίας - Αμφισσας, Λαμίας - Καρπενησίου, Λαμίας - Δομοκού. Επίσης, η ίδια κατάσταση επικρατούσε στην εθνική οδό Χαλκίδας - Αιδηψού από το 30ό χιλιόμετρο, Τρικάλων - Ιωαννίνων, Τρικάλων - Αρτας, Πύλης - Μεσοχώρας, στο Νομό Κορίνθου στις οδούς Κιάτου - Γκούρας, Ξυλοκάστρου - Τρικάλων (26ο - 35ο χιλιόμετρο), στην εθνική οδό Τρίπολης - Λεβιδίου (42ο - 45ο).

Ολα τα καράβια έμειναν και χτες δεμένα στα μουράγια, ενώ οι πορθμειακές γραμμές λειτουργούσαν περιοδικά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Από σήμερα, η ΕΜΥ προβλέπει ύφεση της κακοκαιρίας, τη νύχτα όμως και το πρωί θα σημειωθούν παγετοί. Στην ανατολική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Στην Αττική, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ