Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Προς κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας- στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 450.000 αιγοπρόβατα - αντιδρώντας στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί σε δραστική μείωση του εισοδήματός τους και στην αναγκαστική εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας.

Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού φέτος η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος είναι μειωμένη κατά 100 δραχμές σε σχέση με πέρσι, ενώ οι τιμές των ζωοτροφών έχουν αυξηθεί κατά 50%! Ενα επιπλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη εργατικών χεριών, αφού οι Αλβανοί λαθρομετανάστες, οι οποίοι μπορούν και θέλουν ν' ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, κυνηγιούνται από την Αστυνομία...

Οπως τονίζει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ελασσόνας, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής - όπως και γενικότερα της Λάρισας - έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας και δεν τους μένει άλλος δρόμος, παρά αυτός των δυναμικών κινητοποιήσεων, για τη λύση των προβλημάτων τους και τη σωτηρία της κτηνοτροφίας, η οποία μαζί με την καπνοκαλλιέργεια αποτελούν τις μόνες πηγές εισόδων για τους κατοίκους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ