Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απάνθρωπη συμπεριφορά

Τη βάρβαρη εγκατάλειψη Ρώσων ναυτικών, εδώ και εφτά μήνες, σε ελλιμενισμένα πλοία της ΑΝΤΡΙΑΤΙΚ, καταγγέλλουν μαζικοί φορείς της Κεφαλονιάς

Την "απάνθρωπη, αντισυμβατική και βάρβαρη" συμπεριφορά της εταιρίας "Αντριάτικ Τάγκερς Σίπιγκ",που εκπροσωπείται από τον εφοπλιστή Π. Ζησιμάτο,η οποία έχει εγκαταλείψει κυριολεκτικά στο έλεος των κατοίκων του νησιού εδώ και εφτά μήνες (!) 15 Ρώσους ναυτικούς,καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς - Ιθάκης,η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών.

Στην καταγγελία τους οι φορείς του νομού αναφέρουν ότι η εταιρία έχει εγκαταλείψει τους Ρώσους ναυτικούς σε πέντε ελλιμενισμένα πλοία της στο λιμάνι του Αργοστολίου.Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι ναυτικοί έτρωγαν στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου και στην Ανωτέρα Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού.Τελευταία, ύστερα από παρέμβαση φορέων του νησιού και του Λιμεναρχείου, η εταιρία χορηγεί ένα μικρό ποσό για τη συντήρησή τους που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο που προβλέπεται για την τροφοδοσία!

Σύμφωνα με την καταγγελία των ίδιων των Ρώσων ναυτικών, η ιδιοκτήτρια εταιρία τούς οφείλει μέχρι σήμερα ποσό μεγαλύτερο των 100.000 δολαρίων!Επειδή η εταιρία με τη συμπεριφορά της παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου, την εργατική νομοθεσία και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, οι φορείς των νησιών, όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους, απαιτούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα αρμόδια υπουργεία (Εμπορικής Ναυτιλίας και Εργασίας) την άμεση λύση του προβλήματος. Δηλαδή, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και τα εισιτήρια για την επιστροφή τους στην πατρίδα τους. "Να στερήσετε, καταλήγουν, από τον Π. Ζησιμάτο τη δυνατότητα σύστασης ναυτιλιακής εταιρίας στη χώρα μας, την οποία εξευτελίζει και προσβάλλει, ενώ απολαμβάνει των προνομίων που παρέχει. Να τηρήσετε τις από το νόμο διεθνείς συμβάσεις, προβλέψεις και προϋποθέσεις για τα πλοία διαχείρισης της "Αντριάτικ Τάγκερς Σίπιγκ",εξασφαλίζοντας, εκτός της εξόφλησης των οφειλών προς τους εργαζόμενους, την υγεία και την ασφάλεια τους που τίθενται σε κίνδυνο. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ναυτικός λαός των νησιών μας και οι φορείς του δε θα ανεχθούν άλλο τον ελλιμενισμό των συγκεκριμένων και άλλων πλοίων της εταιρίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ