Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Δεν καταδίκασαν την επέμβαση

Η πλειοψηφία αρνήθηκε πρόταση της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης" για καταδίκη των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης, που μετατρέπουν ελληνικά στρατεύματα σε στρατό κατοχής στη Βοσνία

Υπέρ της παραμονής ελληνικών στρατευμάτων ως στρατού κατοχής στη Βοσνία, τάχθηκε χτες η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, σε μια επίδειξη άκρατου κυβερνητισμού, που όμως καταντά εξαιρετικά επικίνδυνος για τα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης, αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι η Ελευσίνα φιλοξενεί και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο, το οποίο αντικειμενικά θα πρέπει να θεωρείται και στόχος των δυνάμεων σε βάρος των οποίων η χώρα μας ασκεί μια πολιτική ευθέως συντονισμένη με τις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού.

Η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής Ελευσίνας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρόταση που κατέθεσε η "Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας" (ΠΑΚΕ),η οποία ζήτησε να καταδικάσει το ΔΣ τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, που μετατρέπουν ελληνικά στρατεύματα σε στρατό κατοχής.

Η πλειοψηφία, αν και δέχτηκε να συζητήσει το θέμα, δε συμφώνησε με το περιεχόμενο του κειμένου, που καταγγέλλει την ονομαζόμενη "ειρηνευτική δύναμη" και αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτή. Αντίθετα, η δημοτική αρχή ζήτησε το ΔΣ να ψηφίσει ότι απλά τάσσεται υπέρ της ειρήνης και είναι ενάντια στους πιθανούς κινδύνους που κρύβει ο πόλεμος.

Η ΠΑΚΕ ζήτησε, το ΔΣ να ψηφίσει ως αίτημα να μη σταλεί κανένας άλλος Ελληνας στρατιώτης στη Γιουγκοσλαβία και ν' ανακληθούν όσοι ήδη έχουν πάει, χωρίς καμιά άλλη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Το περιεχόμενο του κειμένου που πρότεινε η ΠΑΚΕ τόνιζε ότι "η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, να συμμετάσχει η χώρα μας στην πολυεθνική ΝΑΤΟική δύναμη στη Βοσνία, νομιμοποιεί την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στα Βαλκάνια, εμπλέκοντας άμεσα τη χώρα μας με απρόβλεπτες συνέπειες. Η κυβέρνηση, με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για ειρηνευτική αποστολή, αποκρύπτει από το λαό την αλήθεια που οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι "σύμμαχοι" ομολογούν, ότι η πολυεθνική ΝΑΤΟική δύναμη στη Βοσνία είναι στρατός κατοχής,που θα αναλάβει δηλαδή δράση όταν τα ΝΑΤΟικά επιτελεία το αποφασίσουν προκειμένου να επιβάλουν την "ειρήνη" του Ντέιτον".

Η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Η επικεφαλής της ΠΑΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, Κατερίνα Μαϊλη,δήλωσε σχετικά στο "Ρ" ότι η στάση αυτή της δημοτικής αρχής εκφράζει τις πολιτικές της πεποιθήσεις. Η πολιτική της κατεύθυνση είναι συγκεκριμένη. Πιστεύουμε ότι σαν ΔΣ έπρεπε να πάρουμε μία άλλη θέση. Δεν μπορούμε να μην καταδικάζουμε καταστάσεις και πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και να παραβλέπουμε τους χειρισμούς της κυβέρνησης, που εγκυμονούν κινδύνους για εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ