Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
Καταγγελία για τις αναθέσεις στο Μεταφορών

Με μία έντονη καταγγελία κατά του υπουργού Μεταφορών Ε. Βενιζέλου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων διαμαρτύρεται για την αιφνιδιαστική ψήφιση διατάξεων που καταργούν τους νόμους που ισχύουν εδώ και 30 χρόνια για τις αναθέσεις μελετών και εκτέλεσης έργων, στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και κατ' επέκταση στους Οργανισμούς που εποπτεύει.

"Διαμαρτυρόμαστε - τονίζει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων - διότι το κράτος επισημοποιεί τη συναλλαγή για την εκτέλεση μελετών και έργων και επισημοποιεί την εξωπανεπιστημιακή απασχόληση των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ στις μελέτες με τη χρήση του εξοπλισμού των ιδρυμάτων για ατομικά οφέλη".

Καλούμε - καταλήγει ο Σύλλογος - τον υπουργό Οικονομικών να μη συμπράξει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Καλούμε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να αντιδράσει για την ανατροπή των απαράδεκτων διατάξεων και την κατάργηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου. Καλούμε το ΤΕΕ και τους κλαδικούς Συλλόγους σε συνολική αντίδραση. Δηλώνουμε ότι εφόσον παραμένουν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις, δε θα διστάσουμε να προσφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των μελών μας και της νομιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ