Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
ΑΣΧΗΜΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ
για όσους έχουν αυταπάτες

Οποιαδήποτε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής θα προκαλέσει "οδυνηρές επιπτώσεις για το μέλλον της χώρας και την ευρωπαϊκή μας πορεία", απειλεί ο Αλ. Παπαδόπουλος

Την προσήλωσή τους στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας, επανέλαβαν χτες κυβέρνηση και βιομήχανοι, φροντίζοντας έτσι να προσγειώσουν όσους πίστευαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο χαλάρωσης της ακολουθούμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλος,όσο και η ηγεσία του ΣΕΒ φρόντισαν με δηλώσεις τους να διαλύσουν τις αυταπάτες, που όλο το τελευταίο διάστημα καλλιεργούνται, σχετικά με το ενδεχόμενο η "νέα" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, να ρίξει "νερό στο κρασί" της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο υπουργός Οικονομικών, δίνοντας μια πρόγευση για το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης Δευτέρας, ήταν σαφής. Υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει "συνέχεια και συνέπεια" στην πολιτική, που επιτάσσει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, και απείλησε πως "τυχόν παλινδρομήσεις και χαλάρωση (σ.σ. της ακολουθούμενης πολιτικής λιτότητας) θα υπέσκαπταν τις ακόμη εύθραυστες ισορροπίες και τα αποτελέσματα, με οδυνηρές επιπτώσεις για το μέλλον της χώρας και την ευρωπαϊκή μας πορεία". Και, εμμέσως πλην σαφώς, προανήγγειλε νέα περικοπή των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, στο όνομα περιορισμού της "σπατάλης" του κράτους.

Από την πλευρά των βιομηχάνων, ο πρόεδρός τους Ιάσων Στράτος και άλλα ηγετικά στελέχη του ΣΕΒ δήλωσαν αισιόδοξοι ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα συνεχίσει την ίδια πολιτική και επανέλαβαν την αδιαλλαξία τους για εισοδηματική πολιτική μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ