Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κι άλλα κρούσματα μηνιγγίτιδας

Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη

Περισσότερα απ' όσα είχαν γίνει αρχικά γνωστά είναι τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που εκδηλώθηκαν στο κέντρο Βασικής Εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη. Στους εννέα έφθασε χτες ο αριθμός των ασθενών με μηνιγγίτιδα, μάλιστα ο ένας από αυτούς, ο σμηνίας Ιωάννης Γκιουζέλης είχε εισαχθεί από τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο της Αεροπορίας στην ΑΘήνα αλλά αποκρυπτόταν το γεγονός αυτό από την Πολεμική Αεροπορία.

Χτες επίσης διαπιστώθηκε ότι ένας ακόμα νεοσύλλεκτος, ο Ιάκωβος Φύτρος,από αυτούς που νοσηλεύονταν στην Τρίπολη με συμπτώματα γρίπης, έχει προσβληθεί από τη νόσο, αλλά δεν κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στην Αθήνα. Από τους εφτά σμηνίτες που νοσηλεύονται στο 251 ΓΝΑ στην Αθήνα η κατάσταση του Φωτιάδη Παναγιώτη κρίνεται περισσότερο σοβαρή. Στο 251 ΓΝΑ πήγε χτες το μεσημέρι και ο υπουργός Αμυνας, Γερ. Αρσένης, που ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας των σμηνιτών και συζήτησε με τους γονείς τους.

Διάχυτη είναι η άποψη στους γονείς και τους συγγενείς των σμηνιτών ότι οι συνθήκες διαβίωσης έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εμφάνιση και εξάπλωση της επιδημίας της μηνιγγίτιδας. Η ανησυχία στην Τρίπολη βγήκε χτες και έξω από τα όρια της 124 ΠΒΕ, καθώς εκφράζονται φόβοι για εξάπλωση της επιδημίας και στην πόλη, για το λόγο αυτό γονείς ζήτησαν να κλείσουν τα σχολεία. Από την Πολεμική Αεροπορία όμως παρέχονται οι διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αφού όπως αναφέρουν από τους 200 νεοσύλλεκτους που ασθενούσαν με γρίπη και για πολλούς από αυτούς υπήρχε φόβος ν' ασθενήσουν με μηνιγγίτιδα, χτες το πρωί μόνο οι 50 είχαν πυρετό πάνω από 38,5 και στη συνέχεια μειώθηκαν στους 10.

Ο υφυπουργός Υγείας Φρ. Παπαδέλης με δηλώσεις του στον "Φλας" έσπευσε χτες να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για εξάπλωση της επιδημίας της μηνιγγίτιδας, ωστόσο δεν απέκλεισε να εκδηλωθούν και άλλα κρούσματα εντός του στρατοπέδου, αν έχουν ήδη προσβληθεί. Πάντως, είπε, ότι υπάρχει ένα ποσοστό θνησιμότητας γύρω στο 10% από αυτούς που ασθένησαν, ποσοστό όμως που μπορεί να εκμηδενιστεί αν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, όπως χορήγηση αντιβίωσης. Μετά τη χορήγηση του αντιβιοτικού, πρόσθεσε, γύρω στις 24 με 30 ώρες το πολύ το άτομο σταματάει να είναι μολυσματικό, δηλαδή δεν μπορεί να μεταδώσει τη νόσο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναγερμός για τη μηνιγγίτιδα (1996-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ