Παρασκευή 26 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Το Σαββατοκύριακο το Συνέδριο του ΚΟΔΗΣΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ανταπόκριση Θ. ΒΟΡΕΙΟΥ). -

Αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται στην πόλη του Μαγδεμβούργου η 2η Σύνοδος του 4ο Συνεδρίου του ΚΟΔΗΣΟ. Θέματα συζητήσεων και αποφάσεων είναι τα καθήκοντα του κόμματος ως το 1998 και η πολιτική του στην Αυτοδιοίκηση. Οπως, όμως, γράφει η "Νόις Ντόιτσλαντ", σοβαρό ζήτημα θα αποτελέσει και ο ρόλος της στρατηγικής του κόμματος, και συγκεκριμένα, το ζήτημα της ανοχής, υποστήριξης ή και συμμετοχής σε τοπικές σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει ήδη κείμενα της "Κομμουνιστικής Πλατφόρμας" και του "Μαρξιστικού Φόρουμ" (και τα δύο είναι τμήματα του ΚΟΔΗΣΟ με μαρξιστικό - λενινιστικό προσανατολισμό), με τα οποία ασκούν κριτική στην ηγεσία του ΚΟΔΗΣΟ.

Συγκεκριμένα, το "Μαρξιστικό Φόρουμ" τονίζει στο χτεσινό φύλλο της "Νόις Ντόιτσλαντ" ότι στο κόμμα "έχει αυξηθεί η τάση, χωρίς καμιά ανάγκη, να προσφέρεται η ετοιμότητα της κυβερνητικής συμμετοχής του ΚΟΔΗΣΟ και μάλιστα με απόσπαση από συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά αιτήματα του (κομματικού) εκλογικού προγράμματος. Επιπλέον, σημειώνεται (σ.σ. μέσα σε τμήματα του κόμματος) μια θετικότερη εικόνα της ένωσης και κατά συνέπεια μια αρνητικότερη εικόνα της ΓΛΔ".

Παρόμοια είναι και τα επιχειρήματα της "Κομμουνιστικής Πλατφόρμας". Ο Γκρέγκορ Γκίζι δήλωσε σε ραδιόφωνο: "Πιστεύω ότι έχουμε σημαντικό απόθεμα πολιτικών που είναι σε θέση να αναλάβουν και υπουργικά πόστα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ