Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΔΗΣΟ
Χαιρετιστήριο μήνυμα του ΚΚΕ

Ο αγωνιστικός χαιρετισμός των Ελλήνων κομμουνιστών μεταφέρεται σήμερα στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, όπου διεξάγονται οι εργασίες της 2ης φάσης του 4ου Συνεδρίου του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού της Γερμανίας, για να ολοκληρωθούν αύριο. Το ΚΚΕ εκπροσωπείται στο Συνέδριο από τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, που αναχώρησε χτες για τη Γερμανία. Στο χαιρετιστήριο μήνυμα, που εξέδωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη χώρα σας, τη δράση του κόμματός σας. Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να μεταφέρουμε τα συγχαρητήρια στο κόμμα σας, για την επιτυχία που είχε στις δημοτικές εκλογές, δείκτης της αυξανόμενης επιρροής και εκτίμησης της δράσης του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και των στενών του δεσμών με τους εργαζόμενους. Καθώς και της επιβράβευσης του κόμματός σας στην αντίσταση που προβάλλει στα ρεβανσιστικά μέτρα και στην επίθεση στις κοινωνικές κατακτήσεις στην πρώην ΓΛΔ.

Οι κομμουνιστές στη χώρα μας, όπως και άλλοι αριστεροί και προοδευτικοί αγωνιστές, εκτιμούν ιδιαίτερα τη δράση του κόμματός σας, που μόνο αυτό αντιστάθηκε στη Γερμανική Βουλή, στην αποστολή στρατευμάτων στη Βοσνία και στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική και με συνέπεια αγωνίζεται για τη διάλυση του ΝΑΤΟ, της ΔΕΕ, την κατάργηση των πυρηνικών όπλων, ενάντια στην εντεινόμενη στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων, για ένα πραγματικό συλλογικό σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη, βασισμένο στην ισοτιμία και στην αλληλεγγύη των λαών. Ιδιαίτερη απήχηση, επίσης, συναντά στη χώρα μας ο αγώνας σας για τις πολεμικές επανορθώσεις που εκκρεμούν από την εποχή της ναζιστικής κατοχής στη χώρα μας. Αυτή η δραστηριότητα αποτελεί έμπρακτη πράξη αλληλεγγύης στο αντιφασιστικό και φιλειρηνικό κίνημα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες, όπως και η σταθερή σας αντίθεση στις συμφωνίες του Μάαστριχτ, οι αγώνες σας για τη μείωση των ωρών απασχόλησης χωρίς μείωση των αποδοχών, η καθημερινή προσπάθεια να εκφράσετε τις διαθέσεις των εργαζομένων, των ανέργων και των νέων, οι πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των αξιών του εργατικού και του σοσιαλιστικού κινήματος, όπως η πρόσφατη μεγάλη διαδήλωση προς τιμήν της Ρόζας Λουξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπνεχτ, είναι μια σημαντική συμβολή στην πάλη των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων. Οι στόχοι αυτοί, που συμπίπτουν με πολλούς από τους αγώνες στη χώρα μας και σ' άλλες χώρες, είναι αποτέλεσμα των αδιεξόδων που έχει επιφέρει η χωρίς όρους και όρια ελεύθερη δράση των πολυεθνικών μονοπωλίων που επέφερε το Μάαστριχτ. Δείχνουν τις δυνατότητες και κάνουν ακόμα πιο επιτακτικά αναγκαία τη συνεργασία και την κοινή δράση όλων των κομμουνιστικών, αριστερών και αντικαπιταλιστικών δυνάμεων. Στην προσπάθεια αυτή σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έχετε πάντα την ενεργό αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ