Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιτέλους, συγκλίναμε...

Επιτέλους, τα καταφέραμε να... "συγκλίνουμε" με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οχι, δε μιλάμε για τη σύγκλιση στο βιοτικό επίπεδο ή στους μισθούς των Ελλήνων - έστω, με το μέσο κοινοτικό όρο - ούτε για πραγματική σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με αυτή της ΕΕ. Εκεί που συγκλίναμε, είναι στο ποσοστό της ανεργίας. Οπως μετέδωσαν χτες τα διεθνή πρακτορεία από το Λουξεμβούργο, το ποσοστό της ανεργίας στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρέμεινε τον περασμένο Μάρτη αμετάβλητο στο 10,9%, ενώ ο αριθμός των ανέργων υπολογίζεται σε 18,3 εκατομμύρια.

Με δεδομένο, ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα - της επίσημης και όχι της πραγματικής - είχε ανέβει τον ίδιο μήνα στο 10,4% και ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων είχε ξεπεράσει τις 450.000, σημαίνει πως στον τομέα της ανεργίας η σύγκλιση "επιτεύχθηκε"!

Βέβαια, γι' αυτά τα "επιτεύγματα" η κυβέρνηση δε βγάζει καμιά ανακοίνωση. Οσο για τους αρμόδιους υπουργούς, που είναι λαλίστατοι και θριαμβολογούν όταν κάποιος δείκτης της οικονομίας παρουσιάζει βελτίωση, τηρούν σιγή ιχθύος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ