Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι εισφέροντες και οι εισπράττοντες

Η οικονομία λειτουργεί όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία. Οταν κάποιος εισφέρει, κάποιος άλλος εισπράττει. Τη νομοτέλεια των συγκοινωνούντων δοχείων, που ανέπτυξε ο Αρχιμήδης, φρόντισε να μας θυμίσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Ιάσων Στράτος, με την ομιλία του στη φιέστα έναρξης του "κοινωνικού διαλόγου". Εξωραϊζοντας αυτόν τον αντιλαϊκό μονόλογο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, υποστήριξε πως "ο διάλογος μεταφράζει τη βούληση των μερών να συνεισφέρουν στη διαχείριση των κοινωνικών αλλαγών... ".

Αλήθεια, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον πρόεδρο του ΣΕΒ, τι θα "συνεισφέρουν" οι βιομήχανοι, με το πλαίσιο των 19 προτάσεων - μέτρων, που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση; Εμείς, δε βρήκαμε το παραμικρό, στα 19 κυβερνητικά μέτρα, με το οποίο να συνεισφέρουν κάτι κι αυτοί. Οι μόνοι που καλούνται να συνεισφέρουν, είναι οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Και καλούνται να συνεισφέρουν, για μια ανάκαμψη της οικονομίας, που είναι ταυτισμένη με την ανάκαμψη της κερδοσκοπικής ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Αφήνουμε κατά μέρος, τα περί αύξησης της απασχόλησης, σύγκλισης της οικονομίας με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανόδου του βιοτικού επιπέδου του λαού κλπ. Ολοι καταλαβαίνουν, πως είναι απλώς το περιτύλιγμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ