Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ "ΜΙΝΕΡΒΑ"
Ο αγώνας έφερε αποτελέσματα

Σε ουσιαστικό διάλογο και σε ικανοποίηση των αιτημάτων τους, υποχρέωσαν την Ελαιουργία "Μινέρβα" οι εργαζόμενοι, έπειτα από την επιτυχημένη 24ωρη απεργία, που πραγματοποίησαν χτες στο εργοστάσιο του Μοσχάτου.Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι πέτυχαν συμφωνία για σταμάτημα των επιχειρούμενων απολύσεων, καθώς επίσης να εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι αμοιβής και εργασίας τους και μετά τη μετεγκατάσταση της εταιρίας στο Σχηματάρι. Είχαν προηγηθεί στάσεις εργασίας την περασμένη Πέμπτη.

Πριν μισό χρόνο, η "Μινέρβα" μετέφερε όλες τις εγκαταστάσεις της, εκτός από το ραφινάρισμα και τις κεντρικές αποθήκες, από το Μοσχάτο, στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Για να κάνει όμως τη νέα "αρχή", όπως λέει, (με νέους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα), έδωσε "κίνητρα" στους εργαζόμενους που δούλευαν πολλά χρόνια στην επιχείρηση για να αποχωρήσουν "οικειοθελώς". Στο νέο εργοστάσιο στο Σχηματάρι, προσέλαβε ωρομίσθιους με τρίμηνες και εξάμηνες συμβάσεις.

Λίγες μέρες πριν, η διοίκηση της εταιρίας, ειδοποίησε δύο εργαζόμενους, να αποχωρήσουν από την επιχείρηση, διότι τα κίνητρα λήγουν και θα χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Στην άρνηση των δυο εργαζόμενων να αποχωρήσουν, η διοίκηση"απάντησε" ότι δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο εργασίας γι' αυτούς και ότι γι' αυτό το λόγο, θα έπρεπε να φύγουν. Η άμεση αντίδραση όμως των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα, η διοίκηση να τους βρει αμέσως αντικείμενο εργασίας...

Ο πρόεδρος του σωματείου, Λ. Σκαρόπουλος,τόνισε ότι ο βασικός στόχος των παλαιών εργαζομένων, με την πλήρη μετεγκατάσταση στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου, είναι η εξομοίωση και των νέων συμβασιούχων εργαζομένων με τους παλιούς, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα.

Στη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων της "Μινέρβα" παραβρέθηκαν για συμπαράσταση ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά,Γ. Μανουσογιαννάκης και ο γραμματέας του κλαδικού σωματείου Ελαιουργίας - Σαπουνοποιείας, Ν. Ξουράφης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ