Κυριακή 18 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"CIA κατά ΤΣΕ"

Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο, έκδοση της "Σύγχρονης Εποχής", των Αδις Κουπούλ και Φρόιλαν Γκονσάλες

To βιβλίο "CIA κατά ΤΣΕ" ταυτόχρονα τρομάζει, αλλά και "κολλάει φτερά" στη συνείδηση του αναγνώστη. Με στοιχεία και λεπτομέρειες που δε δέχονται αμφισβήτηση, αποκαλύπτεται η εγκληματική δράση της CIA, που δε διστάζει να δολοφονεί, τρομοκρατεί, εκβιάζει, δωροδοκεί, εξευτελίζει κυβερνήσεις και πολιτικούς, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη Βολιβία. Από την άλλη όμως, από τις σελίδες του βιβλίου, ξεπηδά το λιτό μεγαλείο του αγώνα εκείνων που συγκρούονται άμεσα με τον παντοδύναμο μηχανισμό της μυστικής υπηρεσίας στα πεδία των μαχών, στην απεργία, στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων, στη μοναξιά της φυλακής και των βασανιστηρίων. Πρόκειται για εκείνον τον ηρωικό αγώνα, που συμπυκνώνεται στο πρόσωπο του μεγάλου επαναστάτη ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ.

Η δράση της CIA μικραίνει τους ανθρώπους, τους διαφθείρει και τους εξουδετερώνει, όχι μόνο πολιτικά, αλλά τους μηδενίζει ολόκληρη την υπόσταση και την αξιοπρέπεια. Η δράση του ΤΣΕ και των συντρόφων του μεγαλώνουν τον άνθρωπο και τον φέρνουν στα λημέρια του ιδανικού και του ονείρου. Η CIA πρέπει να συνεχίσει να εγκληματεί, προκειμένου να σκεπάζει τα προηγούμενα εγκλήματά της. Ο αγώνας του ΤΣΕ μετουσιώνεται ακόμα και μετά το θάνατό του σε αέναη έμπνευση για αντίσταση στην αδικία. Εκείνοι, που υποκύπτουν, συνεργάζονται ή "χρησιμοποιούν" την CIA, πνίγονται στις εσωτερικές αντιθέσεις που γεννιούνται από τη σκοτεινή δράση τους. Εκείνοι που περπατούν στον δρόμο της αντίστασης δείχνουν σεμνά και περήφανα τις λεωφόρους που οδηγούν στον καινούριο κόσμο.

Με γεγονότα, πρόσωπα, αποδείξεις, ντοκουμέντα και περιστατικά, όλα τα παραπάνω δένουν στο βιβλίο με την κίνηση του χρόνου και τις εξελίξεις εκείνης της περιόδου και το κάνουν, ταυτόχρονα, ιδιαίτερα συναρπαστικό στον αναγνώστη.

Με τη γνώση και την ευθύνη του πολύ καλού υλικού του βιβλίου, παραθέτουμε δύο σελίδες - "δείγμα" στους αναγνώστες του "Ρ".

Π. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ