Κυριακή 18 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολη η Ελλάδα στο πόδι

Οι φίλοι της ειρήνης βρίσκονται σήμερα σε όλη την Ελλάδα στο πόδι. Ταυτόχρονα με τη Μαραθώνια Πορεία πραγματοποιούνται κεντρικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια. Από τη Σούδα της Κρήτης, που είναι το πολεμικό ορμητήριο του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, μέχρι το στρατόπεδο "Νταλίπη",όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το στρατηγείο της ΝΑΤΟικής μεραρχίας.

Κερασίτσα - Τρίπολη

Από τη γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κερασίτσα Αρκαδίας, οι Επιτροπές Ειρήνης όλων των νομών της Πελοποννήσου στέλνουν σήμερα το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα.

Η πορεία θα ξεκινήσει το απόγευμα στις 4 από την Κερασίτσα και θα καταλήξει στην Τρίπολη,στην Πλατεία Αρεως, όπου θα μιλήσει ο καθηγητής Στρ. Κουνιάς,αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Λάκη Χαλκιά.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιείται κατασκήνωση ειρήνης στην Τεγέα από τη "Νεανική Δράση" και ποδηλατικοί αγώνες, όπου οι ποδηλάτες, οι οποίοι θα προέρχονται από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, θα κάνουν το γύρο της Τεγέας.

Πούλμαν για την Κερασίτσα δρομολογεί η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας. Το πούλμαν θα αναχωρήσει αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο Λουτρακίου. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 28589, 23628. Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ διοργανώνει σήμερα μεγάλη πορεία, που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από το στρατόπεδο "Νταλίπη",όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το στρατηγείο της ΝΑΤΟικής μεραρχίας, και θα καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πορεία θα περάσει από το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη,στον τόπο δολοφονίας του, το 1963, όπου θα γίνει κατάθεση στεφανιών. Στην πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει η κεντρική ομιλία και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στη Λάρισα

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας πραγματοποιεί σήμερα πορεία ειρήνης από τη Φαλάνη μέχρι τη Λάρισα.Αιχμή της κινητοποίησης η μη εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών στρατηγείων στη Λάρισα.

Η αναχώρηση από τη Λάρισα θα γίνει στις 5 μ.μ. από την κεντρική πλατεία με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ.

Η εκδήλωση στη Φαλάνη (κεντρική πλατεία) θα αρχίσει στις 5.30 μ.μ.,ενώ η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ.

Ενδιάμεσα στις 7.30 μ.μ. θα σταματήσει στο χωριό Γιάννουλη, απ' όπου θα αναχωρήσει στις 8 μ.μ.

Στη Λάρισα θα φτάσει στις 9.15 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου θα γίνει εκδήλωση με ομιλία του Γ. Μπαλασούλη,προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

Αποκλεισμός της Σούδας

Στην Κρήτη,με τη βάση της Σούδας, το Πεδίο Βολής και τόσες άλλες ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις, οι Επιτροπές Ειρήνης και οι "Νεανικές Δράσεις" και των τεσσάρων νομών του νησιού διοργανώνουν παγκρήτιο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στα Χανιά και συμβολικό αποκλεισμό της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας.Η αναχώρηση από τα Χανιά θα γίνει στις 4 μ.μ. από την πλατεία Αγοράς.

Στη Σούδα θα καταλήξει ένα πραγματικό καραβάνι της ειρήνης, που θα ξεκινήσει από όλους τους νομούς της Κρήτης.

Το πρόγραμμα της παγκρήτιας κινητοποίησης έχει ως εξής:

- 9.30 π. μ.Αφιξη πούλμαν της Επιτροπής Ειρήνης Λασηθίου στο Ηράκλειο (Καπετανάκιο).

- 10 π.μ. Αναχώρηση πούλμαν Λασηθίου - Ηρακλείου για Ρέθυμνο (Καπετανάκιο).

- 11.15 π.μ. - 12.30 μ.μ.Στάση στο Ρέθυμνο (Αγνωστο Στρατιώτη).

- 12.30 μ.μ.Αναχώρηση για Γεωργιούπολη.

- 1 μ.μ. - 3.15 μ.μ. Στάση στη Γεωργιούπολη για φαγητό.

- 3.15 μ.μ.Αναχώρηση πούλμαν Ηρακλείου - Ρεθύμνου - Λασηθίου για Χανιά.

- 4 μ.μ. Στάση - συνάντηση με Χανιώτες στην πλατεία Αγοράς των Χανίων, αναχώρηση πούλμαν και των τεσσάρων νομών για τη βάση της Σούδας. - 4.45 μ.μ. - 6.30 μ.μ.Αποκλεισμός της βάσης της Σούδας (ομιλίες, χαιρετισμοί κλπ.).

- 6.30 μ.μ. Αναχώρηση από Σούδα και επιστροφή στα Χανιά.

- 7.15 μ.μ. - 8.30 μ.μ.Συλλαλητήριο - συναυλία στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

- 8.30 μ.μ.Αναχώρηση επιστροφής για Ρέθυμνο - Ηράκλειο - Λασήθι.

Περικύκλωση του Αραξου

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πάτρας, Αιγίου και Πύργου και τα αντίστοιχα παραρτήματα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη", σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και άλλους μαζικούς φορείς των γύρω νομών, διοργανώνουν σήμερα φιλειρηνική - αντιπολεμική εκδήλωση στη ΝΑΤΟική βάση του Αραξου.

Το πρόγραμμα της πορείας είναι το ακόλουθο:

- 3 μ.μ. Αναχώρηση από την πλατεία Γεωργίου με πούλμαν και ΙΧ αυτοκίνητα.

- 4 μ.μ. Αφιξη στη βάση.

- 5.30 μ.μ. Αναχώρηση από Αραξο.

- 6 μ.μ. Στάση στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαγιάς.

- 6.45 μ.μ. Αναχώρηση από Κ. Αχαγιά.

- 7.15 μ.μ. Στάση στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών.

- 7.30 μ.μ. Αναχώρηση από τις Ιτιές.

- 7.45 μ.μ. Εκκίνηση πεζοπορίας από το εργοστάσιο της ΑΒΕΞ και, μέσω Ανθείας και Λεωφόρου Πράτσικα, τερματισμός στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών στην Πάτρα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί Ποδηλατοδρομία Ειρήνης, η οποία θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ. από την πλατεία Τριών Συμμάχων και θα καταλήξει στη βάση του Αραξου.

Τις εκδηλώσεις ειρήνης στην Πάτρα συμπληρώνει η διοργάνωση Αγώνα Δρόμου Ειρήνης.Οι δρομείς θα ξεκινήσουν στις 7.15 μ.μ. και μέσω των οδών Πατρών - Πύργου και Παπαφλέσσα θα τερματίσουν στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ