Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και ικανοποίηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και Μάαστριχτ και κοινωνική πολιτική είναι ασυμβίβαστα πράγματα, δεν μπορεί να πάνε μαζί. Μπορεί μόνο να συνυπάρχουν σε καθεστώς διαπάλης. Οσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ακολουθείται μια πολιτική που να συμφέρει την πλουτοκρατία, και ταυτόχρονα να συμφέρει και την πλειοψηφία του λαού, ή ψεύδονται συνειδητά ή ...τρέφουν αυταπάτες!

Με τα παραπάνω λόγια, ολοκλήρωσε την παρέμβασή της χτες στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, που έγινε με πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το "κλείσιμο" της Αλέκας Παπαρήγα ήρθε να αποτελέσει καυστική μεν, ολοκληρωμένη και αποκαλυπτική δε απάντηση σε όσα είχαν ακουστεί προηγούμενα από τον Κ. Σημίτη και τον Κ. Καραμανλή, αλλά και σ' αυτά που αργότερα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τις αποφάσεις του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αδιαφορώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό στο λαό και τον τόπο.

Ο αρχηγός της ΝΔ, στην παρθενική του εμφάνιση στο Κοινοβούλιο σαν αρχηγός της ΝΔ, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τη σημερινή γραμμή πλεύσης και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, διατήρησε όμως επιφυλάξεις για την ειλικρίνεια και το... βάθος των προθέσεών του.

"Η διαφορά μας είναι στο μείγμα της πολιτικής που ακολουθούμε", του ανταπάντησε ο Κ. Σημίτης, ενώ ο Κ. Καραμανλής ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας: "Θα σας σύρουμε στη σωστή κατεύθυνση, όταν, μάλιστα, δείχνετε ότι κάποια πράγματα αρχίζετε να τα καταλαβαίνετε".

Στα θέματα, πάντως, που είχαν ...σοβαρές διαφωνίες για την εξέλιξη επιμέρους δεικτών της οικονομίας, ο πρωθυπουργός, δίνοντας το ακριβές στίγμα για το πού καθορίζεται η ασκούμενη πολιτική και πού λογοδοτεί η κυβέρνηση, αποστόμωσε τον "αντίπαλό" του, λέγοντας ότι "τα λεγόμενα της κυβέρνησης που προσπαθεί να αμφισβητήσει η ΝΔ επιβεβαιώνονται από τους πολλαπλούς ελέγχους που κάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ