Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο θρασύδειλος της μαστούρας

Τα όσα είπε στο προχτεσινό "Προφίλ" ο ψυχίατρος Γ. Οικονομόπουλος - μέγας μαχητής υπέρ της νόμιμης χρήσης κάθε ναρκωτικής ουσίας - μπορεί να τα αντιπαρέλθει κανείς με τον αφορισμό του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή της ΝΔ Γ. Σούρλα: "Αλίμονο, αν υπάρχουν γονείς που σου εμπιστεύονται παιδιά μετά από όσα λες".

Ο εν λόγω ψυχίατρος, για να αποδείξει πριν μερικά χρόνια το "επιστημονικό του νταηλίκι", φουμάρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ένα τσιγαριλίκι. Διώχτηκε και καταδικάστηκε γι' αυτό.

Δεν είχε και το κότσι να δείξει νταηλίκι ως το τέλος. Το Νοέμβρη του 1994, που η υπόθεση έφτασε στο Εφετείο, είπε ότι μόνο αυτός ήξερε αν μέσα στο τσιγαριλίκι είχε χασίς ή κάποια άλλη ουσία. Ετσι το Δικαστήριο, λόγω αμφιβολίας, αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ της αθωότητάς του.

Μακριά από μας κάθε ιδέα ότι με την καταδίκη του όποιου Οικονομόπουλου θα δοθεί απάντηση στο πρόβλημα των ναρκωτικών. Και χίλιες μία καταδίκες να υπάρξουν για παρόμοιες περιπτώσεις, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται και θα οξύνεται, αφού δεν αντιμετωπίζονται τα γενεσιουργά αίτια.

Ομως κάποιοι θρασύδειλοι - υποκριτές εμπορεύονται την τοξικομανία σε πολλά επίπεδα, εμφανιζόμενοι ως "προστάτες" των τοξικομανών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ