Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ... στάθμη της κυβερνητικής πολιτικής!

"Η αδέκαστη Δικαιοσύνη καταδίκασε τους αγρότες, που συμμετείχαν στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις. Εσείς λέτε ότι δεν ποινικοποιείτε τους κοινωνικούς αγώνες και πως είστε συνέχεια του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, λοιπόν, δεν κάνετε το ίδιο που έκανε το ΠΑΣΟΚ με τους εργαζόμενους της ΕΑΣ, τους οποίους η ΝΔ ήθελε να καταδικάσει, αλλά υπήρξε πολιτική πρωτοβουλία και με νομοθετική ρύθμιση απαλλάχτηκαν από τις διώξεις;", ρωτήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από το "Ρ".

Ευθύς ο κ. Ρέππας, απάντησε ότι "δεν είναι στην πολιτική της κυβέρνησης οποιαδήποτε πρωτοβουλία, η οποία θα δημιουργεί παρεμβάσεις... στην αυτόνομη λειτουργία των δικαστικών οργάνων"...

"Δηλαδή, καταδικάζετε την προηγούμενη απόφαση του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά την ΕΑΣ;", επανήλθε ο "Ρ", και τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπήρξε εξόχως αποκαλυπτικός: "Πρέπει κάθε πράγμα να το σταθμίζεις και με το περιεχόμενο της πολιτικής"!

Για όποιον δεν κατάλαβε, η κυβέρνηση ήθελε τους αγρότες στη φυλακή και την ομηρία. Γιατί έτσι στάθμισε το συμφέρον της πολιτικής της. Και δεν έχει κανένα ενδοιασμό να το ομολογεί. Γι' αυτό πρέπει να λάβει την απάντηση, όχι μόνο από τους αγρότες, αλλά από όλο το λαό, που ξέρει να "σταθμίζει" τις πρακτικές ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και να βάζει τους "δημόσιους κατήγορους" στη θέση που τους αξίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ