Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Στον "κοινωνικό διάλογο" με άγριες διαθέσεις

ΠΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ στηρίζουν την απάτη του "διαλόγου" και ζητούν από το ΔΣ της Συνομοσπονδίας εν λευκώ εξουσιοδότηση...

Την εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμούς που συνδέονται με τον "κοινωνικό διάλογο" θα επιχειρήσει να αποσπάσει μεθαύριο από το ΔΣ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), το προεδρείο της Συνομοσπονδίας. Πρόκειται για το προεδρείο που συνέστησαν από κοινού ΠΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ, με σαφή στόχο την αλλαγή πλεύσης του κινήματος των ΕΒΕ προς την κατεύθυνση της υποταγής στις λογικές του μονόδρομου. Οι προσπάθειες για την εν λευκώ εξουσιοδότηση προκύπτουν από την εισήγηση του προεδρείου προς το ΔΣ που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα και συνυπογράφουν ο πρόεδρος Γ. Κανελλόπουλος (ΔΑΚΜΜΕ) και ο γενικός γραμματέας (ΠΑΣΚΕΒΕ).

Ειδικότερα, η νέα διοίκηση έχοντας ήδη προσχωρήσει στην ιδέα του "κοινωνικού διαλόγου" και της απάτης που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων και των εκατοντάδων χιλιάδων ΕΒΕ της χώρας (όπως μάθαμε μάλιστα είχε και κεκλεισμένων των θυρών επαφές με τον γνωστό για τις θέσεις του πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) καθώς και με το ΣΕΒ αναζητώντας... κοινή στάση), απαιτεί τώρα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ "εξουσιοδότηση προς το προεδρείο να χειριστεί τα τρέχοντα ζητήματα του διαλόγου και να καθορίσει τις ειδικές θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ". Επίσης, ζητείται να αποφασίζει το προεδρείο όσο ο "κοινωνικός διάλογος" θα βρίσκεται σε εξέλιξη, εάν και πότε θα συγκαλεί το ΔΣ!

Ας σημειωθεί, ότι στην εισήγηση του προέδρου και του γενικού γραμματέα σε ό,τι αφορά τα προβλήματα των ΜΜΕ και την ιεράρχηση των δραστηριοτήτων της ΓΣΕΒΕΕ, από τη μεν ιεράρχηση των προβλημάτων απουσιάζει το ζήτημα της φορολογικής αφαίμαξης των ΕΒΕ με τα αντικειμενικά κριτήρια και το 35%, καθώς και η χρηματοδότηση. Παράλληλα, σχετικά με τις δραστηριότητες της ΓΣΕΒΕΕ, είναι φανερή η προσπάθεια της νέας διοίκησης να τις περιορίσει στο ρόλο του... καλοπροαίρετου συζητητή με την κυβέρνηση και στην αποστολή υπομνημάτων και να βάλει στο περιθώριο την αγωνιστική προοπτική του συνδικαλιστικού κινήματος και τη δυναμική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των ΕΒΕ.

Διαβάζοντας κανείς την εισήγηση θα έλεγε ότι ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, αφού πλέκουν ένα αληθινό εγκώμιο στον "κοινωνικό διάλογο" εμπαιγμού των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων μαζί και των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, δε γνωρίζουν τις προθέσεις της κυβέρνησης που είναι να κάνει και τους ΕΒΕ συμμέτοχους στην επιβολή ακόμα σκληρότερης αντιλαϊκής πολιτικής και ειλημμένων αποφάσεων στα πλαίσια των οποίων εντάσσεται και η επίθεση στις ΜΜΕ. Καλούν, λοιπόν το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ να συναινέσει σ' αυτό το παιχνίδι με το κάλπικο και αποπροσανατολιστικό επιχείρημα ότι "μέσα απ' τον "κοινωνικό διάλογο" θα προβάλουν τις θέσεις τους". Σαν να μην είναι δεδομένη η κυβερνητική πολιτική, σαν να μη γνωρίζει η κυβέρνηση τα τεράστια προβλήματα των ΜΜΕ και τις λύσεις που θα μπορούσε να δώσει εάν είχε την πολιτική βούληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ