Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θλιβεροί υπηρέτες της οικονομικής ολιγαρχίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη στάση υποταγής της κυβέρνησης στο μεγάλο κεφάλαιο

Η άνευ όρων υποταγή των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων στις χωρίς τέλος αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου προσλαμβάνει ιδιαίτερα προκλητικές διαστάσεις, αφού μεγαλοεπιχειρηματίες και κυβερνώντες "κλείνουν" πλέον τις δουλιές τους υπό το φως των προβολέων. Οπως φάνηκε μάλιστα από την προχτεσινή ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ και τις τοποθετήσεις βιομηχάνων και εκπροσώπων της κυβέρνησης, και οι δύο πλευρές με τον πιο αδίστακτο τρόπο διαδηλώνουν προς το πανελλήνιο και κυρίως στα εκατομμύρια των εργαζομένων, που στενάζουν κάτω από την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, την αποφασιστικότητά τους να προωθήσουν τα νέα αντιλαϊκά σχέδια, μέχρι να υλοποιηθούν οι στόχοι τους για ολοκληρωτικό ξερίζωμα και των πλέον στοιχειωδών κατακτήσεων της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει από αυτή την άποψη το κάλεσμα του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για αγωνιστική απόκρουση της αντιλαϊκής λαίλαπας και την ανάγκη να χρεοκοπήσει στη συνείδηση των εργαζομένων ο ψευτοκοινωνικός "διάλογος".

Στην ανακοίνωση ανάμεσα στα άλλα σημειώνεται:

"Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο με άκρα συνέπεια, συναίνεσαν στις αξιώσεις της οικονομικής ολιγαρχίας να προχωρήσει σε νέα αντεργατικά μέτρα.

Την ίδια ώρα ο "κοινωνικός διάλογος" - απάτη διαρκεί. Γεγονός που με τη σειρά του δείχνει τη συνενοχή των άλλων πολιτικών δυνάμεων που παίρνουν μέρος σ' αυτόν, καθώς και των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο αγώνας ενάντια στον "κοινωνικό διάλογο", για να χρεοκοπήσει στη συνείδηση των εργαζομένων και για να αποκρουστεί συνολικά η αντιλαϊκή λαίλαπα, είναι άμεσης προτεραιότητας θέμα".

Ενδεικτικό για το ρόλο του υπηρέτη προς το μεγάλο κεφάλαιο είναι και οι επί της ουσίας απαντήσεις που έδωσε προχτές ο Γ. Παπαντωνίου σε ορισμένα αιτήματα των μεγαλοβιομηχάνων και οι οποίες παρατίθενται σε διπλανή στήλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ