Τετάρτη 4 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ
ΟΛΟΙ... ΥΠΟΠΤΟΙ
και ηλεκτρονικά φακελωμένοι

Αρχισε χτες η συζήτηση για τη Συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Κάλεσμα του ΚΚΕ να αποσυρθεί αμέσως το αντιδημοκρατικό έκτρωμα που εξαφανίζει κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας!

Αρχισε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της Συμφωνίας Σένγκεν. Μιας Συνθήκης, που προετοιμάζει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινημάτων. Μιας Συνθήκης, η οποία αντιμετωπίζει τους λαούς ως εχθρικό στρατό, καταργώντας κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας. Η Συμφωνία Σένγκεν επιτρέπει τις παρακολουθήσεις και το φακέλωμα πολιτών, για τους οποίους... κάποιοι έχουν... κάποιες υπόνοιες ότι παρανομούν, ή ότι στο μέλλον μπορεί να παρανομήσουν! Οι διατάξεις της καταργούν το απόρρητο του ιδιωτικού βίου των πολιτών, εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό και το εξωτερικό, περιορίζουν τις ατομικές, κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες και πλήττουν κατακτημένα πολιτικά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Στην επιτροπή της Βουλής, η συνεδρίαση της οποίας συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες βράδυ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, κατάγγειλε ότι η Συμφωνία αυτή, περιέχει ρυθμίσεις που αντιβαίνουν σε βασικές συνταγματικές διατάξεις, ενισχύει το ηλεκτρονικό φακέλωμα και παραβιάζει σωρεία διεθνών και διμερών συμφώνων της χώρας με άλλες χώρες. Το ΚΚΕ - επισήμανε - όχι μόνο δε θα δώσει θετική ψήφο στη συγκεκριμένη Συμφωνία, αλλά και καλεί σε άμεση απόσυρσή της.


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ